WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Bolat: Türkiye olarak bu büyük dönüşümün merkezinde yer alıyoruz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ticaret Bakanlığı ve Helal Akreditasyon Kurumu – HAK tarafından düzenlenen I. Uluslararası Helal Akreditasyon Kongresi’ne katıldı.

Bolat: Türkiye olarak bu büyük dönüşümün merkezinde yer alıyoruz
Paylaş:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara’da, Ticaret Bakanlığı ve Helal Akreditasyon Kurumu – HAK tarafından düzenlenen I. Uluslararası Helal Akreditasyon Kongresi’nde, küresel helal ekonomisinin ulaştığı büyük ölçeği, Türkiye’nin bu alandaki öncü rolünü ve geleceğe yönelik stratejik hedefleri kapsamlı şekilde değerlendirdiklerini bildirdi. 

Bakan Bolat, helal akreditasyonunu; ferdi ve toplumsal hayatta, üretimi ve tüketimi etkileyen İslami bir vecibe olması yanında, sağlıklı ürün ve hizmet üretiminin, güvenilir ticaretin, kalite güvencesinin ve sürdürülebilir ekonomik büyümenin mihenk taşı olarak gördüklerini kaydetti.

Türkiye’yi bu alanda yalnızca bir uygulayıcı değil, küresel ölçekte standart belirleyen bir merkez haline getirme hedefiyle çalışmaları kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Bolat, küresel ölçekte bakıldığında, 2 milyarı aşan Müslüman nüfusun, dünya nüfusunun yüzde 25’inden fazlasını oluştururken; 2030 yılına kadar 540 milyondan fazla genç Müslüman nüfusun helal ekonomisindeki büyümeyi daha da hızlandırmasının beklendiğini aktardı. 

Ticaret Bakanı Bolat ayrıca şu ifadeleri kullandı:

"Dünya helal alanında, mal ve hizmetler bazında tüketici harcamaları 2025 yılında 2,5 trilyon dolara ulaşmış; bu hacmin 2028 yılında 3,4 trilyon dolara yükselmesi öngörülmektedir. Bu büyüklük, helal ekonominin artık küresel ticaretin en stratejik alanlarından biri haline geldiğini, açıkça göstermektedir.

Türkiye olarak bu büyük dönüşümün merkezinde yer alıyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatı ülkeleriyle ticari entegrasyonumuzu güçlendirme hedefimiz doğrultusunda, 2025 yılında 56 ülkeye ihracatımız 74,8 milyar dolar, bu ülkelerden ithalatımız ise 61,6 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır. Bu rakamlar, İslam coğrafyasının ülkemiz için stratejik önemini açıkça ortaya koymaktadır.

Öte yandan, ülkemiz helal ticarette küresel ölçekte önemli bir konuma ulaşmış; 17,76 milyar dolarlık helal ihracatıyla dünyada 6’ncı sıraya, İslam İşbirliği Teşkilatı ülkeleri arasında ise ilk sıraya yerleşmiştir."

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et İngram Micro'ya 3 ödül

Akışın sonuna geldiniz.