Esenyurt’ta ikincisi düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali ikinci gününde de yüzlerce Esenyurtluyu bir araya getirdi. Esenyurt Belediyesi’nin, il dernekleriyle birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği festivalde kurulan yöresel yemek ve zanaat stantlarına ilgi yoğundu. Güneydoğu Anadolu gecesi kapsamında sergilenen bölge tanıtım filmi ve halk oyunlarının yanı sıra sevilen sanatçı Ahmet Aslan en sevilen şarkılarını söyleyerek Esenyurtlulara unutulmaz anlar yaşattı.

“Hissedebilmek için insan olmak gerekiyor”

Sahnede sanatçı Ahmet Aslan’a çiçek takdim eden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Ahmet Aslan’ı burada ağırlamak bizim için şeref, hepimiz onu çok iyi biliyoruz, dinliyoruz. Nasıl bir ruh haliyle yazıldı ki bu şarkılar, nasıl bir sezgi ki bu, hissedebilmek için insan olmak gerekiyor,” diyerek sanatçıya teşekkür etti.

“Her geçen gün daha güzel şeyler yaşayacağız”

Kardeş Kültürler Festivali hakkında duygu ve düşüncelerini ifade eden Başkan Bozkurt şöyle konuştu: “Her günümüz ayrı bir güzelliği içerecek. Çünkü öyle güzel bir coğrafyanın çocuklarıyız ki, öyle güzel bir ülkenin evlatlarıyız ki dünyanın hiçbir yerinde bu kadar zenginlik yok. Bu zenginliği paylaştıkça güçleneceğiz, güçlendikçe birlikteliğimiz artacak ve Esenyurt bence birçok açıdan diğer ilçelere ve ülkemize örnek olacak. İyi ki varsınız, iyi ki Esenyurtluyuz. Her geçen gün daha güzel şeyler yaşayacağız.”

Yöresel yemekler ve zanaatlar bu festivalde

Festival kapsamında Cumhuriyet Meydanı’na kurulan yöresel yemek ve zanaat stantları ile vatandaşlar hem ülkemizin çeşitli lezzetlerini tatma imkanı buluyor hem de zanaatkarlar sokağında geçmişten günümüze uzanan ve unutulmaya yüz tutmuş zanaatlarla tanışıyor.

Hibya Haber Ajansı