WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Trabzon'da kahverengi kokarca mücadelesi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yürütülen kahverengi kokarca mücadelesine 20 personel ve 10 araçla destek veriyor.

Trabzon'da kahverengi kokarca mücadelesi
Paylaş:

Trabzon’da fındık başta olmak üzere birçok tarım ürününde verim ve kalite kaybına yol açan kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yürütülen program kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı da 20 personel ve 10 araçla destek sağlıyor.

Bütün ilçelerde yürütülen çalışmalarda, zararlının yayılımını önlemek amacıyla kapsamlı bir mücadele planı uygulanıyor. Kahverengi kokarcaların kışlak olarak kullandığı depo, mesken ve kapalı alanlarda ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, zararlının fındığın yanı sıra elma, armut, şeftali, Trabzon hurması, turunçgil, mısır, biber, fasulye ve domates gibi birçok tarım ürününde ciddi zararlara yol açtığı belirtildi. Açıklamada, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesindeki çalışmalar kapsamında 10 ekiple destek veriyoruz. Yapılacak mücadele ile zararlı popülasyonunun düşürülmesi ve üreticilerimizin uğrayabileceği zararların en aza indirilmesi hedeflenmektedir” denildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.