Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in ve Lozan Mübadelesi’nin 100’üncü yılı münasebetiyle ‘Bursa Günlüğü Hikaye Yarışması’ düzenledi. Yarışmanın Seçici Kurulu’nda, Bursa Uludağ Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nesrin Karaca, Türk hikayeciliğinin son dönem önde gelen isimlerinden Mustafa Çiftci, Bursa’nın yaşayan hafızası olarak bilinen şair ve yazar Nevzat Çalıkuşu, tarihi romanları ve hikayeleriyle Türk tarihini sevdiren Hasan Erdem ile romanları ve hikayeleriyle Türk edebiyatının önemli isimleri arasında yerini alan Güray Süngü yer aldı.

Seçici Kurul tarafından değerlendirme toplantısında; ‘Hayal Meyal’ müstear isimli Saadet Küçük birinci, ‘Avni Muradi’ müstear isimli Oğuz Mutlu ikinci, ‘Kebikeç’ müstear isimli Seval Özdemir üçüncü oldu. ‘Gemlik35’ müstear isimli Nilar Gök ile ‘Hayalci’ müstear isimli Hatice Öztop Büber ise teşvik ödülüne layık görüldü. Yarışmada birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 5 bin, teşvik alan iki kişiye de 2 bin 500’er TL para ödülü verilecek.

‘Cumhuriyet’in 100. Yılı Etkinlikleri’ kapsamında, 30 Ekim Pazartesi günü Mudanya’da gerçekleştirilecek ödül töreninde dereceye girenler ödüllerine kavuşacak.

Hibya Haber Ajansı