WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Guterres: İsrail'in gerçekleştirdiği kitlesel saldırıları kınıyorum

New York, 9 Nisan (Hibya)- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in Lübnan genelindeki saldırılarını kınadı.

Guterres: İsrail'in gerçekleştirdiği kitlesel saldırıları kınıyorum
Paylaş:

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Lübnan'daki insani duruma ve ateşkes sürecine ilişkin açıklama yaptı.

Saldırıların etkilerine dikkat çeken Guterres, "İsrail'in 8 Nisan'da Lübnan genelinde gerçekleştirdiği kitlesel saldırıları, yüzlerce sivilin, aralarında çocuklar da dahil olmak üzere öldüğü ve yaralandığı saldırıları kesin bir dille kınıyorum" dedi.

Ateşkes sürecindeki risklere değinen Guterres, "İran ile ABD arasındaki ateşkes ilanının ardından, Lübnan'daki devam eden askeri faaliyetler, ateşkes için ve bölgede kalıcı ve kapsamlı bir barışa yönelik çabalar için ciddi bir risk oluşturmaktadır. Düşmanlıklar derhal durdurulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Uluslararası hukuk ve sivil güvenliği vurgulayan Guterres, "Uluslararası hukuk saygı görmelidir. Siviller ve sivil nesneler her zaman korunmalıdır. Onlara yönelik saldırılar kabul edilemez. Çatışmaya askeri bir çözüm yoktur" açıklamasını yaptı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.