Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında ‘‘Hz. Peygamber İnanç ve Doğruluk’’ temasıyla ‘’17.Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu’’ Harran Üniversitesinde gerçekleşti. Sempozyuma; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve İslam Birliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Komisyonu Başkanı Abdurrahim Dusak, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa İl Müftüsü İbrahim Tolan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzar, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 

 

Başkan Beyazgül ve katılımcılar sempozyum öncesi Ebru Sanatçısı Doç. Dr. Ömer Sabuncu’nun 17. Geleneksel Ebrû sergini gezdi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Akpınar tarafından “Salavât-i Şerîfe” temalı ilahi dinletisi yapıldı.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’PEYGAMBERİMİZİ TANIMAK ÇOK ÖNEMLİDİR’’

 

Erkek ve Kadınların Hz. Muhammedin hayatını çok iyi okumaları gerektiğini anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Mevlidi Nebi Haftası çok önemli bir haftadır. Muhabbetten Muhammed oldu hasıl, Muhammed’siz muhabbet ne hasıl. İnsan bir aşkın ürünü, Allahu taala sevmiş ve yaratmış. Peygamberimizi tanımak çok önemlidir. Bizim hayat örneğimizdir. Hanıma hassasiyetini bilen bir peygamber, evreni yaratan Allahu taala’nın muhabbet gösterdiği peygamber örnek peygamberdir. Bunun için erkeklerinde hanımlarında Peygamberimizin hayatını çok okumaları lazım. Bizim bu topraklar, Mevlana, Fuzûlîlerle, Yunus Emrelerle yoğrulmuştur’’ dedi.