“Refah Yolu" adlı belgeselden farklı dillerde hazırlanan ses ve video ürünleri bugün bir törenle tanıtıldı.

6 bölümden oluşan belgesel, ortak istişare, ortak inşa ve ortak paylaşım ilkesi temelinde, altyapı tesislerinin inşasından standartlar arasındaki uyuma ve halklar arasındaki iletişime kadar farklı açılardan, ülkeler arasındaki bağlantıları ve 10 yıl içinde Çin’in Kuşak ve Yol ülkeleriyle birlikte yüksek kaliteli gelişmeyi nasıl hızlandırdığını gözler önüne seriyor.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Tanıtım Departmanı Başkan Yardımcısı ve Çin Medya Grubu Başkanı Shen Haixiong, törende yaptığı konuşmada, Kuşak ve Yol hikayeleri ve Çin hikayelerinin farklı ülkelerin halklarının kalplerinde karşılık bulacağına inandığını ifade etti. Hikayenin evrensel bir dil olduğunu vurgulayan Shen, güzel bir hikayenin bin sözden daha etkili olduğunu belirtti.

Belgeselden Çince, İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Arapça ve Rusça dillerinde farklı ses ve video ürünleri hazırlanacak ve yakınlarda ekranlarda olacak. Bunun yanı sıra, ilgili videolu ürünler, uydu kanalı, kablolu kanal, uygulama, IPTV ve OTT aracılığıyla 100'den fazla ülke ve bölgede yayınlanacak.

Hibya Haber Ajansı