Merck&Co. hisseleri AB onayı sonrası yükselişine devam ediyor.

Merck&Co (MRK) : Merck, AB CHMP’nin Keytruda’yı küçük hücreli dış akciğer kanseri olan yetişkinlerin adjuvan tedavisi için monoterapi olarak onayladığını söyledi. Bundan sonraki süreçte CHMP tavsiyeleri, Avrupa Birliği’nde pazarlama izni için Avrupa Komisyonu tarafından gözden geçirilecek ve nihai kararın dördüncü çeyrekte verilmesi bekleniyor. Gelen haber piyasalar tarafından pozitif karşılandı.

VMware Inc. (VMW) bugün Monako Hükümeti'nin Monaco Cloud VMware Sovereign Cloud'la çalışmaya başlayacağını duyurdu. Bu girişim, prensliğin veri güvenliği ve gizlilik bilgilerini güçlendirmeye ve dijital hizmet hedeflerini hızlandırmaya yönelik önemli bir adıma işaret ediyor. VMware Sovereign Cloud, müşterilerin hassas verilerinin daha iyi korunmasını, uyumlu olmasını, ülke içinde yerleşik olmasını ve o ülkenin yasalarına tabi olmasını sağlamalarına yardımcı olan bir bulut bilişim hizmeti olarak biliniyor.

Apple Inc. (AAPL), iPhone 15 Pro Max ile bazı önemli yükseltmeler yaptı. Bu, Apple'ın akıllı telefonunun bileşen maliyetinde önceki modele kıyasla %12'lik önemli bir artışa yol açtı. Nikkei tarafından yapılan bir analize göre, Apple'ın iPhone 15 Pro Max üretimine yönelik bileşen maliyeti %12 artarak 558 dolara yükseldi. Bunun yalnızca bileşen listesi olduğunu ve araştırma ve geliştirme, pazarlama, idari ve diğer maliyetleri içermemektedir.

Kaynak: Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı