Viranşehir SES Temsilciliği basına yansıyan 6 yaşındaki gelin haberleri için basın açıklaması yayınladı.

 

"Basın ve kamuoyuna yansıyan bilgi, haberlere göre 6 yaşından itibaren sistematik bir şekilde cinsel, fiziksel ve ruhsal istismara maruz bırakılan H.K.G’nin yaşadıkları bizleri öfkelendirmiş, derinden üzmüştür.

 

Henüz 6 yaşında olan bir kız çocuğunu “imam nikahı” adı altında sözde evlendiren ebeveynler, yıllarca evlilik kisvesi adı altında tecavüz eden K.İ, sağlık sisteminin çarpıklığını kullanarak yaş tespiti için yapılan kemik testi sonuçlarına müdahale eden tarikat mensupları ve tüm bunlara şahit olup da susanlar mağdura yapılanların suç ortağıdır. 

 

Dünya Sağlık Örgütü’nün de belirttiği gibi 18 yaş altındaki her birey çocuk olarak adlandırılır ve çocuklara yapılan her türlü cinsel istismar rıza aranmaksızın suç olarak nitelendirilir. 

 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak bu utanç verici olayın failleri ile ilgili yargılama sürecinin takipçisi olduğumuzu bildirir; böylesi durumlara cezasızlık ve sözde meşrulaştırma politikaları uygulayanlara karşı mücadelemizi sürdüreceğimizin bilinmesini isteriz."

Haber: İbrahim Uyğur