WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Bolat: Türkiye-AB ticari ve ekonomik ilişkilerini değerlendirdik

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin büyükelçileri ve AB Türkiye Delegasyonu temsilcileriyle bir çalışma toplantısı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Bolat: Türkiye-AB ticari ve ekonomik ilişkilerini değerlendirdik
Paylaş:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, toplantıda Türkiye-AB ticari ve ekonomik ilişkilerinin kapsamlı şekilde ele alındığını belirterek, “Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileri ve AB Türkiye Delegasyonu temsilcileri ile bir araya gelerek Türkiye-AB ticari ve ekonomik ilişkilerini kapsamlı bir şekilde değerlendirdik” dedi. Toplantıda Avrupa Komisyonu’nun Sanayi Hızlandırma Yasası Taslağı’nın da ele alındığını aktaran Bolat, “Taslakta ‘AB menşe’ kriterinin Gümrük Birliği’ni kapsayacak şekilde yasal zemine kavuşmasından duyduğumuz memnuniyeti dile getirdik” ifadelerini kullandı.

Bolat, özellikle otomotiv sektörü başta olmak üzere bazı belirsizliklerin giderilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Taslak ekindeki bazı belirsiz ifadelerin giderilmesinin ve düzenlemenin Gümrük Birliği kapsamındaki tüm ürünleri içerecek şekilde netleştirilmesinin, sanayimizin beklentilerini karşılaması açısından önemli olduğunu ifade ettik” dedi. Toplantıda ayrıca yeşil dönüşüm ve sınırda karbon düzenlemesi konularının da gündeme geldiğini belirten Bolat, “AB’nin yeşil dönüşüm uygulamaları ile sınırda karbon düzenlemesine ilişkin konularda iyileştirme taleplerimizi ilettik” açıklamasını yaptı.

Bolat, iş insanlarının vize süreçleri ve transit geçişler konusunda beklentilerin de dile getirildiğini belirterek, “Transit geçişler ve iş insanlarımızın vize konusundaki ilave iyileştirmeye yönelik beklentilerimizi de aktarma imkanı bulduk” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin en büyük ticaret ortağının AB olduğunu vurgulayan Bakan Bolat, “AB ile karşılıklı iş birliğini derinleştirmeye ve diyalog mekanizmalarını etkin şekilde işletmeye kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.