WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Çiftçi: 8’i öğrenci, 1’i öğretmen 9 kişi hayatını kaybetti

Kahramanmaraş, 15 Nisan (Hibya)-İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Kahramanmaraş'ta yaptığı basın açıklamasında okulda meydana gelen silahlı saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 13 kişinin yaralandığını açıkladı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Çiftçi: 8’i öğrenci, 1’i öğretmen 9 kişi hayatını kaybetti
Paylaş:

Bakan Çiftçi, Kahramanmaraş’ta bir okulda meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Çiftçi, olayın 13.30 sularında, ikili eğitim uygulanan bir okulda sabahçı öğrencilerin dağılma saatine yakın bir zamanda gerçekleştiğini belirtti. Çiftçi aynı okulda öğlenci olarak eğitim gören 8. sınıf öğrencisinin evden getirdiği silahlarla iki sınıfa girerek rastgele ateş açtığını ifade etti.

Bakan Çiftçi, olayda 9 kişinin hayatını kaybettiğini, bunlardan 8’inin öğrenci, 1’inin öğretmen olduğunu, 13 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Yaralılardan 6’sının yoğun bakımda, 3’ünün durumunun kritik olduğu bildirildi.

Çiftçi, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Olayın ardından ilgili tüm kurumlarla birlikte hızla bölgeye intikal ettiklerini belirten Çiftçi, “Sayın Milli Eğitim Bakanımız, Sağlık Bakanımız ve Adalet Bakanımızla birlikte olay yerine intikal ettik. Aile Bakanımız da bölgeye gelmektedir.” dedi.

Olayın çok yönlü olarak incelendiğini ifade eden Çiftçi, İçişleri Bakanlığı tarafından 4 mülkiye başmüfettişi ve 4 polis başmüfettişinin görevlendirildiğini, Adalet Bakanlığı’nın 3 cumhuriyet başsavcı vekili ve 4 cumhuriyet başsavcısını sürece dahil ettiğini, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da müfettiş görevlendirdiğini söyledi.

Eğitim sürecine ilişkin olarak ise Kahramanmaraş’ta eğitime 2 gün ara verildiğini açıkladı.

Bakan Çiftçi, olayın bireysel bir saldırı olduğunu belirterek, tüm yönleriyle soruşturmanın sürdüğünü ifade etti ve hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifa dileklerini yineledi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.