İSTANBUL (AA) - Red Bull sporcuları Nasser Al-Attiyah, Carlos Sainz ve Stephane Peterhansel'in yanı sıra birçok usta ve çaylak pilot, Dakar Rallisi'nde mücadele edecek.

Red Bull'dan yapılan açıklamaya göre, Dakar Rallisi, yine 31 Aralık-15 Ocak'ta Suudi Arabistan çöllerinde yapılacak.

Motor sporları dünyasında sporcuların sınırlarını en çok zorladığı organizasyonlardan biri olan Dakar Rallisi'ne sayılı günler kaldı.

Yaklaşık 40 yıllık Afrika ve Güney Amerika macerasının ardından 2020 yılında Suudi Arabistan'da ilk kez gerçekleştirilen Dakar Rallisi, yine Suudi Arabistan çöllerinde yapılacak. Ralli tutkunlarının heyecanla beklediği 2023 Dakar Rallisi'nde Red Bull sporcuları Nasser Al-Attiyah, Carlos Sainz ve Stephane Peterhansel'in yanı sıra birçok usta ve çaylak pilot hünerlerini sergileyecek.

Bu yıl 45. kez gerçekleştirilen Dakar Rallisi'nde sürücüler, zorlu ve tehlike bir rota izleyecek. Dünyanın zorlu motor sporları dayanıklılık testi 2023 Dakar Rallisi, 31 Aralık'ta Kızıldeniz kıyılarındaki kısa bir etap ile başlayacak.

Bu kısa etabın ardından çıkış sıraları belli olacak. Startın verilmesiyle maceraya atılan sürücüler, doğuya doğru gaza basacak ve Suudi Arabistan'daki Rubülhali çölündeki zorlu üç etabı geçecek. Dünyanın en zorlu rallisi 15 Ocak'ta, ülkenin doğu kıyısındaki Dammam şehrinde sona erecek.

Zorluk derecesi en yüksek yarış olarak gösterilen Dakar Rallisi'nde geçen yıl otomobil kategorisinde rallinin ilk gününden itibaren liderlik koltuğunu bırakmayan Nasser Al-Attiyah şampiyonluğa ulaşırken, ralli efsanesi Sebastien Loeb ikinci sırada yer aldı. Motosiklet kategorisinde Sam Sunderland şampiyon olurken, hafif prototip kategorisinde şampiyonluğa Francisco "Chaleco" Lopez Contardo ulaştı.