AGESA… Şirketin 01.01.2023 - 30.09.2023 dönemine ait prim üretimi ; hayat dalı 5.080.212.955 TL, hayat dışı 103.931.547 TL olmak üzere toplam 5.184.144.502 TL olarak gerçekleşmiştir.

ARDYZ… 18.07.2023 tarihinde TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. tarafından düzenlenen "Karayolları Genel Müdürlüğü Akıllı Ulaşım Sistemleri (Aus İş Paketi 3) Hizmet Alımı" işi ihalesine en uygun teklif firmamız tarafından verilmiş olup sözleşme davetine müteakip 8.439.000 TL (KDV Hariç) bedelle ihale sözleşmesi imzalanarak, kurum tarafından 16.10.2023 tarihi itibariyle bildirilmiştir.

BIGCH… Şirket, yapmış olduğu satın alımları tek bir merkezde toplamayı ve restoranların ihtiyaç duyduğu ham maddeleri merkez deposundan sevk ederek, tedarikçi anlaşmalarında tasarruf ve gelir artışı elde etmeyi planlamaktadır. Bu amaçla, 16 Ekim 2023 tarihinde, Şirket ile Ser Dağıtım Hizmetleri A.Ş arasında, tedarikçilerimizle yapmış olduğu anlaşmalara istinaden temin edilecek ürünlerin depolanmasını ve şubelere sevkini düzenleyen Lojistik Hizmet Sözleşmesi imzalanmıştır. 3 yıl sürecek ve 2024 yılı sonu itibarıyla tedarikçilerimizin %40'ını kapsaması beklenen bu proje ile üst düzey gıda güvenliği, operasyonel verimlilik ve sürdürülebilirlik anlayışı bir uzantısı olarak daha az karbon salınımı amaçlanmaktadır.

CWENE… Antalya Organize Sanayi Bölgesi 1.Kısım Atatürk Bulvarı N20 Döşemealtı/Antalya adresinde bulunan ana üretim tesisinde fotovoltaik güneş paneli üretim hattı yatırımı ve modernizasyonu kapsamında gerekli siparişlerin verilmesine karar verilmiş ve halka arz gelirlerinden karşılanmak üzere söz konusu yatırıma ilişkin toplam maliyetin yaklaşık 10.300.000 USD (OnmilyonüçyüzbinAmerikanDoları) planlandığı belirtilmiş idi. Bu defa, söz konusu yatırım için halka arz geliri kullanımı yerine; Şirket çıkarları göz önünde bulundurularak orta ve uzun vadeli finansman ihtiyacının karşılanması ve likiditenin artırılması amacı ile H133568 numaralı 10 Ekim 2022 tarihli mevcut yatırım teşvik belgesi kapsamında üretim hattı makinesi temin edilmiş ve bedeli, finansal kiralama yoluyla KDV hariç 10.226.986,35 USD karşılığı 295.720.223,86 TL anapara ödemeli olmak üzere anapara ve finansman maliyeti dahil yaklaşık toplam 595.654.997,30 TL geri ödeme tutarı olacak şekilde Vakıf Katılım Bankası Anonim Şirketi aracılığı ile 36 ay vadeli finanse edilmiştir. Söz konusu makinenin montaj ve kurulum sürecinin yaklaşık iki ay içinde tamamlanması hedeflenmektedir.

ENSRI… Yönetim Kurulu Kararı'nın revize edilmesi Yönetim Kurulumuzun 18.08.2023 tarihli 2023/10 sayılı kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme işlemi hakkında verilen kararda her ne kadar Tekirdağ İli, Ergene İlçesi, Yeşiltepe Mh. 1209 Ada, 6 Parsel numarasında kayıtlı "1 Katlı Prefabrik Fabrika Binası ve Kalorifer Dairesi ve Arsası" vasıflı taşınmazın ve içerisindeki malvarlığı unsurlarının bölünmeye konu olacağı belirtilmişse de, Tekirdağ, Ergene'de bulunan taşınmaz içerisinde herhangi bir tesis, demirbaş vb. malvarlığı unsuru bulunmadığından mezkur karar aşağıdaki şekilde revize edilmiştir:
a) Şirketimizin un üretim faaliyetlerini daha odaklanmış bir yapı içinde yürütmek, üretim tesislerimizin bulunduğu yerlerden yönetilmesi ile ticari ve ar-ge konularında hızlı adım atılmasını sağlamak amacıyla; Tapunun Mardin İli, Kızıltepe İlçesi, Yukarıazıklı Mh. (OSB) sınırları içerisinde 119 Ada, 4 Parsel numarasında kayıtlı, "Arsa (Mahalinde Un Fabrikası)" vasıflı taşınmazda faaliyet gösterilen un üretim işletmesi ve söz konusu işletmenin bütünlüğü içinde yer alan ve içerisinde bulunan tüm makine, demirbaş ve teçhizatın, aktif pasif, hak ve vecibelerden teşkil olan malvarlığı unsurlarını, kül halinde ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak, işletme bütünlüğünü bozmayacak şekilde, iştirak modeliyle kısmi bölünme yolu ile Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olarak yeni kurulacak olan "Ensari Un Sanayi Ticaret A.Ş." unvanlı bir anonim şirkete devrine,
b) Şirketimizin ambalaj üretim faaliyetlerinin yürütüldüğü tapunun Tekirdağ İli, Ergene İlçesi, Yeşiltepe Mh. 1209 Ada, 6 Parsel numarasında kayıtlı "1 Katlı Prefabrik Fabrika Binası ve Kalorifer Dairesi ve Arsası" vasıflı taşınmazda bulunan ambalaj üretim işletmesi kül halinde ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak, işletme bütünlüğünü bozmayacak şekilde, iştirak modeliyle kısmi bölünme yolu ile Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olarak yeni kurulacak olan "Nexus Sentetik Çuval Ambalaj Tekstil Sanayi Ticaret A.Ş." unvanlı bir anonim şirkete devrine
Buna göre;

1) Söz konusu kısmi bölünme işlemlerinin 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun ("TTK") 159. maddesinin 1'inci fıkrasının (b) bendi, Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK") II-23.2 sayılı "Birleşme ve Bölünme Tebliği"nin ("Tebliğ") kolaylaştırılmış usulde bölünmeye ilişkin hükümleri ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 19'uncu maddesinin 3'üncü fıkrasının (b) bendi ile 20'inci maddesine uygun olarak gerçekleştirilmesine;
2) Yeni kurulacak olan her şirketin de sermayelerinin tamamını temsil eden payların Şirketimiz Ensari Deri Gıda Sanayi Ve Ticaret A.Ş. tarafından iktisap edilmesine;
3) Kısmi bölünme işlemlerinin Şirketimizin 30.06.2023 tarihli finansal tablolarının esas alınarak gerçekleştirilmesine,
4) Tebliğ'in 17'inci maddesi hükmü uyarınca, kolaylaştırılmış usulde bölünme yöntemiyle bölünmenin gerçekleştirilecek olması nedeniyle, Tebliğ'in 17'inci maddesinin 2'inci fıkrası uyarınca bağımsız denetim raporu ve uzman kuruluş görüşü alınmasına gerek olmadığına,
5) SPK'nın II-23.3 sayılı "Önemli Nitelikteki İşlemler ve Ayrılma Hakkı Tebliği"nin 15/ç maddesi hükmü uyarınca pay sahiplerimiz açısından "Ayrılma Hakkı"nın doğmamasına,
6) İşbu karar kapsamında kısmi bölünme işlemine ilişkin olarak, Bölünme Planı, Yeni Kurulacak Şirketlerin Esas Sözleşme Taslağı, Bölünme Raporu ve Duyuru Metni'nin ekte yer aldığı şekilde kabulüne ve bu çerçevede Duyuru Metni'nin onayı için SPK'ya başvurulmasına,
7) Bölünme Raporu'nun, Bölünme Planı ile son üç yıla ait finansal raporların ve bölünmeye konu 30.06.2023 ara hesap dönemi finansal raporların TTK, SPK ve ilgili mevzuat hükümleri uyarınca pay sahiplerinin incelemesine sunulmasına, gerekli ilan ve duyuruların yapılmasına, karar verilmiştir.

ITTFH… Borsa Ana Pazar'da işlem görmekte olan Loras Holding A.Ş.'nin mevcut "ITTFH" işlem kodu 01/11/2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere "LRSHO" olarak değiştirilecektir.

MRSHL… Şirket paylarına ilişkin olarak Facebook'ta; "……… %5000 Bedelsiz Bölünme Yolda, Başka Hisselerde Zararda Beklemeyin Bizimle Birlikte Kazanın" şeklinde paylaşımlar yapılmakta olduğu görüldüğünden Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK") II-15.1 Sayılı Özel Durumlar Tebliği 9. Maddesi kapsamında aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği doğmuştur; Şirket tüm gelişmelerini Kamuyu Aydınlatma Platformu ("KAP") üzerinden kamuya ve yatırımcılarına duyurmaktadır. Pay sahiplerinin KAP açıklamaları dışında sosyal medya platformlarındaki kişi ve/veya kurumların kendi menfaatleri doğrultusunda yaptıkları, gerçeği yansıtmayan bu tür haber ve paylaşımlara itibar etmemelerini önemle belirtmek isteriz.

ORGE… ALGYO… Şirketin, Muğla ilinde inşa edilecek Bodrum Hillside Hotel Projesi'nin elektrik işlerine yönelik olarak verdiği teklifin kabul edildiği ve anlaşmaya varılmış olduğu; sözleşme bedelinin sözleşme imza sürecinin tamamlanmasına kadar ticari sır kapsamında bulunması nedeni ile açıklanmaması hususları İşveren Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından Şirkete iletilen Niyet Mektubu ile bildirilmiştir. İşveren ile sözleşme görüşmelerine başlanmıştır. İşin 31.12.2024 tarihine kadar tamamlanması planlanmaktadır.

OTKAR… Şirket, bir Avrupa ülkesinin açmış olduğu Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç alımına ilişkin ihaleye 23 Kasım 2022 tarihinde teklif vermiş olup; ihaleyi kazandığımız tarafımıza bildirilmiş ve sözleşme görüşmeleri olumlu sonuçlanmıştır. Söz konusu sözleşme 18 Ekim 2023 tarihinde imzalanacaktır . Toplam sözleşme bedeli yaklaşık 130 milyon Euro olup, sözleşme 6x6 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç alımı ile bu araçların bakım ekipmanları ve eğitim hizmetlerini kapsamaktadır. Sözleşme, gerekli resmi makam onaylarının alınması sonrası, teminat mektubu işlemlerinin tamamlanması ve avans ödemesinin yapılmasını takiben yürürlüğe girecektir. Sözleşmeye konu teslimatların 2024 yılı ikinci yarısında başlaması ve 2025 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.

PEGYO… Şirketin 04.04.2023 tarihinde duyurmuş olduğu, Şirket portföyünde bulunan Sümerpark AVM'nin üzerine 600.000.000 TL (Altı yüz milyon) tutarında Ziraat Katılım Bankası A.Ş. lehine tesis edilmiş olan ipotek 16.10.2023 tarihinde fek edilmiş olup yerine portföyümüzde bulunan Skycity 2-4-5-6-8-24 numaralı altı adet bağımsız bölüm üzerine 44.300.000 TL (Kırk dört milyon üç yüz bin) tutarında Ziraat Katılım Bankası lehine ipotek tesis edilmiştir.

TAVHL… TAV Havalimanları'nın 2023 yılı Eylül ayında hizmet verdiği yolcu sayısı geçen yıl aynı ayın yüzde 17, 2019 yılı aynı ayının yüzde 7 üzerinde gerçekleşti. Yılın ilk 9 ayında hizmet verilen yolcu sayısı, 2022 yılı aynı döneminden yüzde 24, 2019 aynı döneminin ise yüzde 4 artış gösterdi. Ocak-Eylül döneminde hizmet verilen dış hat yolcu sayısı 2022’nin yüzde 27, 2019’un ise yüzde 9 üzerinde gerçekleşti.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı