Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İş Birliği Forumu’na (BRF) katılmak ve Çin’e resmi ziyarette bulunmak üzere Beijing’de bulunan Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed’i bugün kabul etti.

BRICS iş birliği mekanizmasına davet edilen Etiyopya’yı tebrik eden Xi Jinping, Etiyopya'nın Kuşak ve Yol girişiminin (BRI) ortak inşasında önemli bir katılımcı olduğuna işaret ederek, Çin ile Etiyopya arasında son 10 yılda BRI kapsamında elde edilen zengin sonuçların Çin-Afrika iş birliğinin öncüsü haline geldiğine dikkat çekti.

Xi, iki tarafın her koşulda stratejik ortaklık ilişkilerinin kurulması fırsatından yararlanarak, aralarındaki dostluğu ve karşılıklı güveni pekiştirmeleri ve pragmatik iş birliğini derinleştirmeleri gerektiğini kaydetti.

Xi ayrıca ikili ilişkilerde daha fazla kazanım elde edilmesini temenni ettiklerini söyledi.

3. Kuşak ve Yol Uluslararası İş Birliği Forumu'na katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, Çin hükümetiyle iş birliğini güçlendirerek, Kuşak ve Yol çerçevesindeki iş birliğini ilerletmeyi beklediklerini dile getirdi.

Hibya Haber Ajansı