GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-08-2022 16:01

BAŞKAN BEYAZGÜL, OSB’NİN SU SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ’’

BAŞKAN BEYAZGÜL, OSB’NİN SU SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ’’

BAŞKAN BEYAZGÜL, OSB’NİN SU SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ’’

Kent ekonomisinin can damarı Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin su ihtiyacını karşılayacak olan “Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgelerine Su Götürme Projesi” için protokol imzalandı. 
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde 2022 yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında 94 milyon lira bedelli hibe destekli proje için imzalar atıldı. 
Şanlıurfa Büyükşehir belediyesinin de 53 milyon TL finansman katkısı sağladığı projenin, ihale işleriyle birlikte, sahadaki tüm uygulamaların yürütücülüğü yine Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilecektir.
OSB’de su sorununun tarihe karışacağını anlatan Başkan Beyazgül, projenin hayata geçirilmesi ile birlikte OSB bölgelerinde istihdam sayısının ciddi oranda artacağını söyledi. 
BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’İSTİHDAM SAYISI ARTACAK’’
OSB’de yaşanan su sorunun ortadan kalkmasıyla birlikte istihdam sayısının da artacağına dikkat çeken Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Bu proje Cumhurbaşkanımız ve Bakanlığımızın himayelerinde gerçekleşmektedir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz ise çok önemli katkılarda bulunmaktadır. Şanlıurfa OSB’de bulunan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan mevcut su sorununun giderilmesi ve gelecekteki su taleplerinin karşılanması amaçlanmaktadır. Büyükşehir Belediyesi olarak 6 tane fabrika açtık. İlçe belediyelerimiz de fabrikalar açtılar. 50 milyonun üzerindeki desteği biz Şanlıurfa olarak vereceğiz. Projenin ihalesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacaktır. Şanlıurfa Organize Sanayi bölgelerine 10,7 kilometrelik çelik boru hattı döşenecektir. OSB’de istihdama yönelik hiçbir engel kalmayacaktır. Su sorunu halledildiğinde buraya istihdam yapanlar kolaylıkla fabrikalarını açabileceklerdir. Batı’dan ve birçok yerden buraya talepler oldukça artmış bulunmaktadır. Amacımız OSB’de alt yapıyı kısa sürede tamamlayarak yatırımcının önünü açmaktır. Önümüzdeki nüfus için Şanlıurfa’mızın buna büyük bir ihtiyacı vardır. Yakın bir zaman içerisinde projenin ihalesini gerçekleştirip çalışmalara başlayacağız’’ dedi.

ibrahim uyguribrahim uygur