Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, GES yapımına ilişkin Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından Elektrik Piyasasında Lisansız Elektrik Üretim Yönetmeliği'nin ilgili 5/1h maddesi kapsamında şirkete çağrı mektubu verildiği duyuruldu.

GES yatırımıyla yıllık 33.942 MWs elektrik üretilmesi ve yatırımın 2024 yılının son çeyreğinde tamamlanıp devreye alınmasının planlandığının aktarıldığı açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

''GES yatırımlarımızla ülkemizin temiz enerji üretimine destek olunması, doğanın korunması ve şirketimizin karbon nötr hedeflerine katkı sağlanması amaçlanmakta, ilaveten doğa dostu enerji üretimiyle maliyet tasarrufu sağlanması ve verimliliğimizin arttırılması hedeflenmektedir. Bu hedeflere uygun olarak üretilecek elektriğin, öncelikli olarak 10 tesisimizin elektrik ihtiyacının tamamını karşılaması, fazlasının ise ilgili düzenlemeler uyarınca ilgili kurumlarca verilecek izne tabi olmak üzere şebekeye verilmesi planlanmaktadır. Şirketimizce yatırım teşvik belgesi için de başvuru yapılacak ve gelişmeler kamuoyuyla paylaşılmaya devam edilecektir.''

Hibya Haber Ajansı