''Yüzde 25 ila 40 daha tasarruflu''

''Doğru tasarlanan bir doğalgazlı merkezi ısıtma sistemi hem ilk yatırımda hem de işletmede, bireysel ısıtma sistemlerinden çok daha avantajlı oluyor.'' diyen Üçay Grup Teknik Hizmetler Koordinatörü Halil Büyükbaş, kazanların çok daha az yakıt kullanarak ısı ürettiğini böylece enerji maliyetlerinden yüzde 25 ile 40’lara varan oranlarda tasarruf sağladığını belirtti. 

''İşgücüne ihtiyaç duymuyor''

Halil Büyükbaş, ''Ayrıca katı yakıtlı sistemlerde hem kömürü yakmak (taşıma, ateşleme)  için hem de yanma sonrasında oluşan külün tahliyesi için sürekli işgücü gerekiyor. Doğalgazlı merkezi sistemlerde ise işgücüne ihtiyaç duyulmuyor. Hatta sistem otomasyon sistemleri ile uzaktan ve ihtiyaca uygun olarak yönetilebiliyor. Yanma, dış hava sensörü vasıtasıyla hassas olarak kontrol edilebildiği için sistem ihtiyaca anlık olarak cevap veriyor ve yakıt kaybı çok az oluyor. Katı yakıtlı sistemlerde ise ihtiyaca göre yönetim mümkün olmuyor, sistemin durdurulması ya da söndürülmesi birkaç saat sürebiliyor.'' şeklinde konuştu.

''Daha tasarruflu ve daha çevreci''

Doğalgazlı merkezi sistemlerde kapasitenin o anki ısı ihtiyacına göre otomatik olarak ayarlanabildiğini söyleyen Halil Büyükbaş, şöyle devam etti: ''Yoğuşma özelliği ile her kapasitede daha yüksek verimlilik ve daha düşük emisyon değerleri sunuyor. Bu nedenle yoğuşma özelliğine sahip doğalgaz kazanları, yakıt tüketimi konusunda daha tasarruflu ve daha çevreci bir yaklaşım sunuyor. Ayrıca doğalgaz, kömürlü sistemlerde olduğu gibi yanmaya bağlı kirletici kükürt oksitler ve karbon tanecikleri ihtiva etmiyor. Zehirsiz olduğu için solunması halinde zehirleyici ve öldürücü etkisi bulunmuyor.''

''A’dan Z’ye sistem kurulum hizmeti''

“ÜÇAY Mühendislik olarak, Türkiye’nin birçok il ve ilçesindeki şubelerimiz ve üstün mühendislik kabiliyetimiz ile müşterilerimize, ücretsiz ön keşif ve projelendirme dahil anahtar teslim sistem kurulumu hizmeti veriyoruz.” diyen Halil Büyükbaş, şirket bünyesinde bulunan ‘Teknik Hizmetler Departmanı’yla da standart dışı iklimlendirme işleriyle ilgilenip, iş geliştirme yaparak, yüksek müşteri memnuniyeti hedeflediklerini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı