WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Ağıralioğlu: Çocuklarımız okullarda ölümle tanıştı, bu utanç siyasetin hissesine düştü

Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki okul saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın neşesini kurşun sesleri kesti” diyerek yaşananların toplum ve siyaset açısından derin bir utanç olduğunu söyledi.

Ağıralioğlu: Çocuklarımız okullarda ölümle tanıştı, bu utanç siyasetin hissesine düştü
Paylaş:

Anahtar Parti Genel Başkanı Ağıralioğlu, Almanya’da katıldığı canlı yayın programında ve Şanlıurfa ile Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ağıralioğlu, saldırılarda hayatını kaybedenler için taziye dileklerini ileterek, yaşananları “toplumsal bir travma” olarak nitelendirdi. Çocukların okul ortamında şiddetle karşı karşıya kalmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Ağıralioğlu, “Çocuklarımızın neşesinin sesini kurşun sesleri kesmiştir. Ölümü anlatsan anlamayacak yaşta çocuklarımız ölümle tanıştı” ifadelerini kullandı.

Yaşananların siyasi ve toplumsal sorumluluk boyutuna dikkat çeken Ağıralioğlu, “Bu utanç siyasetin hissesine düşmüştür” dedi. Eğitim ortamlarının güvenli hale getirilmesi gerektiğini belirten Ağıralioğlu, devletin çocukları her türlü riskten koruyacak mekanizmaları güçlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Açıklamalarında toplumun farklı alanlarına da değinen Ağıralioğlu, şiddetin yalnızca okul değil medya, sosyal çevre ve dijital ortamlar dahil olmak üzere çok yönlü bir sorun olduğuna dikkat çekti. Bu alanların bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini söyledi.

Ağıralioğlu ayrıca gurbetçiler, sınır kapılarındaki yoğunluk ve bedelli askerlik uygulamaları gibi çeşitli konularda da değerlendirmelerde bulunarak, vatandaşlık ve devlet ilişkisine dair düzenleme çağrısı yaptı.

Konuşmasında, Anahtar Parti’nin toplumun tüm kesimlerini kapsayan bir siyasi yaklaşım benimsediğini ifade eden Ağıralioğlu, “86 milyonun bir aile olduğu” vurgusunu yineledi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.