Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Birecik Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Mustafa Bülbül, hastanın glokom (göz tansiyonu) nedeniyle 2 yıldır dış merkezde takip edildiği ve kendilerine başvurduğunda tedaviye rağmen göz tansiyonunun 40’larda seyrettiğini belirtti.

Hastayı muayene ettiklerinde dar açılı glokomu olduğu, dışarıda iki defa periferik iridotomi yapıldığı, optik sinirinde ciddi bir atrofi geliştiğinin ve tüm bunlara rağmen göz tansiyonunun çok yüksek seyrettiğinin görüldüğünü kaydeden Bülbül, şunları söyledi:

“Hastamızı birkaç kez daha kontrole çağırıp tedavisini yeniden düzenledik fakat tansiyonları düşmedi. Biz de hasta ile konuşup ameliyat kararı verdik. Hastamızı Birecik Devlet Hastanesi’nde ilk defa yapılan kombine fako+ trabekülektomi ameliyatı dediğimiz hem katarakt ameliyatı hem de glokom ameliyatını beraber gerçekleştirdik.”

Bülbül, poskop ertesi günü hastayı muayene ettiklerinde göz tansiyonunun normal olduğunu, herhangi bir poskop görülecek hipotoni, hipertoni veya seidel görülmediği aktararak, “Hastamızın tedavisini düzenleyip şifa ile taburcu ettik ve kontrollerinde tansiyonları 16 civarında olup gayet iyi seyretmektedir, hastamıza tekrardan geçmiş olsun diyorum, şifalar diliyorum.” dedi.

Hibya Haber Ajansı