Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri, Çin Cumhurbaşkanı ve Çin Merkezi Askeri Komisyonu Başkanı Xi Jinping, 18 Ekim’de 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu’nun açılış törenine katılacak ve bir konuşma yapacak.

Forum nedeniyle Beijing’de hareketli günler yaşanıyor zira çok sayıda ülke lideri foruma katılıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Vietnam Cumhurbaşkanı Vo Van Thuong, Mozambik Başbakanı Adriano Maleiane,  Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres Laos Cumhurbaşkanı Thongloun Sisoulith, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Mısır Başbakanı Mustafa Madbouly, Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, Pakistan geçici hükümeti Başbakanı Anvarul Hak Kakar, Birleşik Arap Emirlikleri Yüksek Federal Konseyi Üyesi ve Ras Al Khaimah Hükümdarı Şeyh Saud bin Saqr Al Kasimi de foruma katılan isimler arasında yer alıyor. 

Yabancı liderlerin kente ulaşmasıyla ikili temaslar da yapılıyor. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, dün itibarıyla Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Papua Yeni Gine Başbakanı James Marape ile bir araya geldi.

Hibya Haber Ajansı