Sanal olanı somut olana dönüştürecekler

22 Ekim Pazar günü saat 11.00’de 8-12 yaş grubuna yönelik düzenlenecek Bir Kavanoz Dünya atölyesi İngiliz sanatçı Mat Collishaw’un “Aritmi” sergisi turuyla başlayacak. Atölyede çocuklarla sanatçının “Melez Gücü” isimli eseri incelenecek ve bilim, yeni medya teknolojileri ve ekosistemler üzerine sohbet edilecek. Ardından atölyenin üretim aşamasında her çocuk kendilerine verilen kavanozlar içerisinde mikro kozmoslarını yani ekosistemlerini üretecek ve sanal olanı reel olana dönüştürecek.

Çocuklar bitki çizimlerinden ilham alacak

22 Ekim Pazar günü saat 13.00’te 6-8 yaş grubuna yönelik düzenlenecek Kağıdın Ardındaki Hikaye atölyesinde İngiliz sanatçı Mat Collishaw’un “Aritmi” sergisi turuyla başlayacak. Çocuklar bu çalışmada sanatçının “Hasekiküpesi” ve “Fısıldayan Çalılar” isimli eserlerini inceleyecek ve geçmişe doğru bir yolculuğa çıkacaklar. Geçmişten günümüze ulaşan bitki çizimlerinden ilhamla her çocuk dünyanın yapı taşı olan karbon ile kendi bitki tablolarını gölgelendirme yöntemi ile çizecek.

Borusan Contemporary’de Hazan Mevsimi

28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’te 5-7 yaş grubuna yönelik düzenlenecek Borusan Contemporary'de Hazan Mevsimi atölyesinde yeni sergide yer alan bitki resimleri ve baskı resim çalışmaları yakından incelenecek. Çocuklar, Perili Köşk’ün çevresindeki ağaç, bitki ve yapraklardan yola çıkarak yeni bir baskı tekniğini deneyimleyecekler, doğa ile sanat ilişkisini sorgulayacakları renkli bir atölye çalışmasına katılacaklar.

Yüzyılın Sanatına Dokunuş

29 Ekim Pazar günü saat 13.00’te 7-10 yaş grubuna yönelik düzenlenecek Yüzyılın Sanatına Dokunuş atölyesinde yeni koleksiyon sergisi “Dijital Mitolojiler”de yer alan; Brigitte Kowanz, Keith Sonnier, Ayşe Erkmen, Niko Luoma, Sol LeWitt, Markus Linnenbrink ve Yağız Özgen gibi sanatçılara ait yapıtlar gezilecek. Müze turunun ardından çocuklar, ilham aldığı yapıt ve sanatçıdan yola çıkarak kendi özgün tasarımını yapacak. 

Hibya Haber Ajansı