WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Chang’e-7 görevi Ay’ın güney kutbuna odaklanacak

Çin’in Chang’e-7 Ay keşif aracının yılın ikinci yarısında fırlatılacağı ve Ay’ın güney kutbunda çevre ve kaynak araştırmaları yürüteceği bildirildi. Görev kapsamında ayrıca uluslararası iş birliği faaliyetleri de gerçekleştirilecek.

Chang’e-7 görevi Ay’ın güney kutbuna odaklanacak
Paylaş:

Çin İnsanlı Uzay Ajansı Sözcüsü Zhang Jingbo, bugün düzenlenen basın toplantısında, Chang’e-7 Ay keşif görevinin yörüngeye girme, iniş, yüzeyde dolaşma ve sıçrama gibi aşamaları içeren kapsamlı bir keşif yaklaşımıyla yürütüleceğini ifade etti.

Zhang, göreve ait uzay aracının bu yılın nisan ayında Çin’in Hainan eyaletine ulaştırıldığını ve fırlatma öncesi hazırlıkların sürdüğünü belirtti. Çalışmaların planlandığı şekilde istikrarlı biçimde ilerlediğini vurgulayan Zhang, insansız Ay görevlerinin yanı sıra 2030 yılına kadar mürettebatlı Ay inişinin gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Zhang, bu kapsamda mevcut mürettebatlı iniş programı ile insansız keşif faaliyetlerinin tek bir Ay keşif projesi altında birleştirildiğini aktardı.

Sözcü Zhang ayrıca Çin’in kilit görevleri plan doğrultusunda organize etmeye ve tamamlamaya devam edeceğini belirtti. Zhang, bu görevler arasında Uzun Yürüyüş-10 taşıyıcı roketinin teknik doğrulama uçuşu ile Mengzhou mürettebatlı uzay aracı ve “Ay’ı Kucaklama” anlamına gelen Lanyue iniş aracının ilk uçuşlarının da yer aldığını kaydetti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Davutoğlu’ndan Bilgi Üniversitesi tepkisi

Akışın sonuna geldiniz.