Son dönemde bireylerden kurumlara her kesime yön veren teknoloji, şimdi de mobilya sektörünün radarına girdi. Modern mobilya tasarımlarına kolay şekilde entegre edilen teknolojik ürünler, artık altın varaklı, gösterişli ve el işçiliğiyle üretilen klasik mobilyalarda da kendini göstermeye başladı. Son olarak, Türkiye’de ürettiği klasik modelleri dünyanın 56 ülkesine ihraç eden Asortie Mobilya, teknolojiyle donatılmış tasarımlarıyla sektöründeki değişime öncülük ediyor. Marka, el işçiliği ile hazırladığı klasik mobilya modellerine teknolojiyi entegre ediyor.

“En büyük yatırımı, robotik sistemlere yapacağız”

Asortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat ise konuyu şu sözlerle değerlendirdi: “Kişilerin yaşam alanlarını, farklı mimari konseptlere ve kullanma alışkanlıklarına göre tamamen özel olarak dizayn ediyoruz. Bunu yaparken klasik mobilya modellerinde de tıpkı modern mobilyalarda olduğu gibi teknolojik yeniliklerden faydalanıyoruz. Akıllı mobilyaların önümüzdeki yıllarda daha da yaygınlaşacağını düşünüyoruz. Bu yüzden, klasik mobilyalara robotik sistemleri entegre etmeyi planlıyoruz. Gelecek dönemde de en fazla yatırımı bu alanda yapacağız.”

Koltuk yanındaki bir butonla kişiye göre şekillenen kanepeler, uzaktan kumanda veya sesli komut ile açılan dolaplar, içinden televizyon çıkan karyola modelleri, kişiye göre yükselip alçalan masa tasarımları, hareket algılayıcı sensörlerle donatılmış ışıklı dolaplar gibi farklı tasarımları hayata geçiren Asortie Mobilya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, yaptığı açıklamada bu alandaki Ar-Ge çalışmalarına hız verdiklerini de duyurdu. 

Hibya Haber Ajansı