İSTANBUL (AA) - Dyson'ın hava temizleme özelliğine sahip yüksek kaliteli, aktif gürültü engelleyici kulaklıkları ocak ayından itibaren belli ülkelerde kullanıcılarla buluşuyor.

Dyson'dan yapılan açıklamaya göre, Dyson Zone, ocak ayından itibaren Çin'de ve mart ayından itibaren ABD, Birleşik Krallık, Hong Kong Özel İdari Bölgesi ve Singapur'da satışa sunulacak.

Bu yılın başlarında duyurulan Dyson Zone kulaklıklar, ihtiyaç olduğunda net, iyi bir dinleme deneyimi ve hareket halindeyken hava temizleme özelliği sağlıyor.

5 yıllık araştırma ve geliştirme sürecinin ardından, kulaklıklar 50 saate kadar ultra düşük ses bozulması, gelişmiş gürültü engelleme ve aslına sadık, tam spektrumlu ses üretimi sunuyor.

Dyson Zon ayrıca 0,1 mikron kadar küçük partiküllerin yüzde 99'unu yakalarken, K-Carbon, potasyumla zenginleştirilmiş karbon filtreler NO2 (azotdioksit) ve SO2 (kükürtdioksit) dahil olmak üzere şehir kirliliğinde en yaygın olan asidik gazları hedef alıyor.

- Şehir kirliliği sorunu

Küresel nüfusun yarısından fazlası şehirlerde yaşıyor. Bu oranın 2050 yılına kadar her 10 kişiden 7'sine ulaşması bekleniyor. Kentsel nüfus arttıkça, ulaşım, inşaat, trafik gibi altyapılar da artarken, bunların hepsi yaşadığımız çevreyi etkileyerek havayı kirletiyor ve gürültü yaratıyor.

New York toplu taşıma kullanıcılarının tahminen yüzde 90'ı tavsiye edilen desibel sınırını aşan seviyelere maruz kalıyor. AB'de gürültü kirliliği her 5 vatandaştan 1'ini etkiliyor. Dünya nüfusunun yüzde 99'u Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) güvenli kirlilik seviyelerini aşan bölgelerde yaşıyor.

- Dyson Zone çözümü

Açıklamaya göre, Dyson Zone kulaklıklar, şehir gürültüsü ve hava kirliliği zorluklarının üstesinden gelmek için tasarlandı. Gelişmiş lityum-iyon piller ve USB-C şarjı ile çalışan kulaklıklar, 50 saatlik yalnızca ses çalışma süresi veya 4 saatlik kombine hava temizleme ve ses çalışma süresi sunuyor. Ayrıca 3 saatte yüzde 100 şarj oluyor.

Dyson Zone hava temizleyici kulaklıklar, Dyson'ın hava akımı, filtreleme ve motor teknolojilerindeki 30 yıllık uzmanlığından, iç ve dış mekân hava kalitesi konusundaki çalışmalarından doğdu.

Her bir kulaklıktaki kompresörler havayı çift katmanlı filtrelerden geçiriyor ve kullanıcının burnuna ve ağzına temassız çıkarılabilir vizörden yönlendirilen iki arıtılmış hava akımı yönlendiriyor. Elektrostatik filtreler 0,1 mikron kadar küçük partikül kirliliğinin yüzde 99'unu yakalarken, K-Carbon, potasyumla zenginleştirilmiş karbon filtreler NO2 ve SO2 dahil olmak üzere şehir kirliliğinde en yaygın olan asidik gazları hedef alıyor.

Ürün ayrıca bas, orta ve tiz seslerde netlik için ultra düşük ses bozulması ve geniş bir frekans aralığı ile yüksek kaliteli, sürükleyici ses sunmak üzere tasarlandı.

Dyson Zone telefon görüşmeleri, ses kaydı ve ses kontrolü için ek bir mikrofon içeriyor. Telefon mikrofonu, çift mikrofon hüzmeleme sağlamak için ileri beslemeli ANC mikrofonuyla birleşiyor. Hüzmeleme, her bir mikrofondan gelen sinyalleri, sistemin kullanıcının arkasından ve yanlarından gelen gürültüyü duymamasını sağlayacak şekilde birleştirerek ses iletiminde daha fazla netlik sağlıyor.