Bakan Tekin, imam hatip okullarının yeniden açılış yıl dönümünde, öğrencilerin yer aldıkları projeleri yakından incelemek ve onların heyecanına ortak olmak için İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi ve Ödül Töreni’ne katıldı.

İmam hatip okullarının tarihsel gelişimi itibarıyla önemli kırılma anları yaşayan okul türlerinden biri olduğunu belirten Bakan Tekin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği ve desteği ile imam hatip okullarımız yeniden eğitimde hak ettiği yere ulaşmıştır.  Temel eğitimden ortaöğretime dek öğrencilerimizin rekabetçi bir geleceğe hazırlamak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.” dedi.

Bakan Tekin, öğrencilerin okul dışında yaptığı çalışmaların bir üst eğitim kurumlarına geçişte veri olarak kullanılmasını önemsediklerine değinerek, şunları kaydetti:

“Çocuklarımızın ilgi, istidat, kabiliyet ve kariyer hedeflerine göre yetişmelerine imkân veren çalışmaları destekleme gayretinde olacağız. Bu vesileyle İmam Hatip Okulları Başarılı Örnekler Sergisi ve Ödül Töreni’nde farklı alanlarda başarı sağlayarak ödül alan öğrenci, öğretmen ve idarecilerimizi tebrik ediyorum. Ödül töreninde bizlerle birlikte yer alan Ankara Valimiz Sayın Vasip Şahin, Grup Başkanvekilimiz Sayın Leyla Şahin Usta ve Sinop Milletvekilimiz Nazım Maviş’e teşekkür ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı