Zhao Leji, Kazakistan’ın başkenti Astana’da Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile bir araya gelirken, ayrıca Parlamento Üst Kanadı Başkanı Maulen Aşimbayev ve Alt Kanatı Başkanı Yerlan Koşanov ile ayrı ayrı görüşmeler yaptı.
Tokayev ile görüşmesinde Zhao Leji, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev’in stratejik yönlendirmesi sayesinde Çin-Kazakistan ilişkilerinde önemli ilerlemeler kaydedildiğini ve ilişkilerin kalıcı ve kapsamlı stratejik ortaklık düzeyine ulaştığını söyledi.
Zhao, Çin’in Kazakistan ile birlikte birbirlerinin temel çıkarlarını ilgilendiren konularda karşılıklı destek sağlamaya devam edeceğini belirterek, Kuşak ve Yol ortak inşasının yüksek kaliteli şekilde ilerletileceğini ifade etti.
“Çin-Kazakistan Kültür Yılı” etkinliklerinin başarıyla düzenlenmesi için çaba göstereceklerini kaydeden Zhao Leji, iki halk arasındaki karşılıklı anlayışın ve dostluğun daha da güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Zhao ayrıca çok taraflı platformlarda koordinasyonun artırılması ve iki ülkenin ortak çıkarları ile uluslararası adaletin birlikte korunması çağrısında bulundu.
Görüşmenin ardından Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev tarafından Zhao Leji’ye birinci derece “Dostluk Madalyası” takdim edildi.
Hibya Haber Ajansı

