WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Tsahkna'dan Rusya’ya Ukraynalı çocuklar tepkisi: Hesap verme süreci olacak

Tallin, 1 Haziran (Hibya)-Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Uluslararası Çocuk Bayramı mesajında Rusya’yı Ukraynalı çocukları zorla yer değiştirme ve militarizasyon gibi uygulamalarla hedef almakla suçlayarak, sorumluların hesap vereceğini söyledi.

Tsahkna'dan Rusya’ya Ukraynalı çocuklar tepkisi: Hesap verme süreci olacak
Paylaş:

Estonya Dışişleri Bakanı Margus Tsahkna, Uluslararası Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada Ukraynalı çocuklara yönelik uygulamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Tsahkna, Rusya’yı Ukraynalı çocukları sistematik olarak hedef almak, zorla yer değiştirme, sınır dışı etme ve militarizasyon gibi yöntemler kullanmakla suçladı. Bu durumun uluslararası hukukun ağır ihlali olduğunu ifade etti.

Açıklamada, 20 binden fazla Ukraynalı çocuğun evlerinden alındığı belirtilerek, bu çocukların travma ve ayrılık yaşadığı vurgulandı.

Tsahkna, her çocuğun bulunması, korunması ve evine geri döndürülmesi gerektiğini belirterek, " Hesap verme süreci takip edecektir. Rusya bu suçlardan sorumlu tutulacaktır." ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.