WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

Küresel ticaret gerilimi ve jeopolitik riskler piyasaları şekillendiriyor

İstanbul, 3 Haziran(Hibya)-A1 Capital’in analizine göre, küresel piyasalarda Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin yeni ticaret adımları, jeopolitik gelişmeler ve merkez bankalarının para politikalarına ilişkin beklentiler belirleyici olmaya sürdürüyor.

Küresel ticaret gerilimi ve jeopolitik riskler piyasaları şekillendiriyor
Paylaş:

A1 Capital’in günlük bültenine göre küresel piyasalarda Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin yeni ticaret adımları, jeopolitik gelişmeler ve merkez bankalarının para politikalarına ilişkin beklentiler belirleyici olmaya devam ediyor.

ABD Ticaret Temsilciliği Ofisi’nin, zorla çalıştırma iddiaları kapsamında bazı ülkelerden yapılan ithalata yüzde 10 ila yüzde 12,5 arasında ek gümrük vergisi uygulayacağını açıklaması, küresel ticaret gerilimlerini yeniden gündeme taşıdı. 

Kararın enerji, nadir toprak elementleri ve bazı kritik ürün gruplarını muaf tutmasına rağmen, enflasyonist baskılara ilişkin endişeleri artırabileceği değerlendiriliyor.

Jeopolitik tarafta ise Orta Doğu’da İran ile ABD arasındaki gerilimler piyasaların odağında kalmaya devam ediyor.

Hürmüz Boğazı çevresindeki gelişmeler ve karşılıklı açıklamalar, petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareketi desteklerken, enflasyon ve faiz beklentilerini de etkiliyor.

Emtia piyasalarında altın fiyatları istikrarlı seyrini korurken, gümüş ve platin tarafında sınırlı geri çekilmeler, paladyumda ise sınırlı yükselişler görüldü.

Petrol fiyatlarındaki artış ise küresel enflasyon endişelerini canlı tutuyor.

ABD tarafında ise güçlü iş gücü verileri ve açıklanacak makroekonomik veriler Fed’in faiz patikasına ilişkin beklentiler açısından kritik önem taşıyor.

İş ilanlarındaki artışın iş gücü piyasasının dayanıklılığına işaret ettiği, bu durumun ise yakın vadede faiz indirim beklentilerini zayıflattığı belirtiliyor.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.