WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Karal: Çay üreticisi korunmuyor çay kanunu yıllardır raflarda bekliyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Çay Kanunu’nun bir an önce çıkarılması çağrısını yineledi. Karal, “Çay üreticisi korunmuyor, Çay Kanunu yıllardır raflarda bekliyor” ifadelerini kullandı.

Karal: Çay üreticisi korunmuyor çay kanunu yıllardır raflarda bekliyor
Paylaş:

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yıllardır gündemde olan Çay Kanunu’nun bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi. Karal, “Çay üreticisi korunmuyor, Çay Kanunu yıllardır raflarda bekliyor” ifadeleriyle mevcut duruma tepki gösterdi.

Çay hasat sezonunun başladığını hatırlatan Karal, üreticilerin sorunlarının her yıl tekrar ettiğini belirterek ÇAYKUR’un kapasite sınırları nedeniyle piyasada fiyat baskısı oluşabildiğine dikkat çekti.

Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu’nun değerlendirmelerine de değinen Karal, Kabaoğlu’nun “Atmacanın mecliste adamı var, çayın yok” sözlerini hatırlatarak bu ifadenin bölgedeki beklentiyi özetlediğini söyledi.

2017 yılında hazırlanan Çay Kanunu taslağının önemli bir zemin oluşturduğunu belirten Karal, “Bakanlık, akademisyenler ve üretici örgütleri çalıştı ancak düzenleme hâlâ hayata geçirilmedi” dedi.

Karal, çağrısını yineleyerek “Gelin çay üreticisinin hakkını koruyacak bu düzenlemeyi hayata geçirelim” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.