Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen geceye ilçede görev yapan muhtarların yanında Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner, ilçe protokolü, belediye bürokratları ve siyasi partilerin ilçe temsilcileri de katıldı.

Muhtarlara teşekkür

2019 yılından bu yana Bornova için muhtarlarla birlikte görev yaptıklarını ifade eden Başkan Mustafa İduğ, “Birlikte yaptığımız ihtiyaç analizi doğrultusunda mahallelerimizde çalışmalar yürüttük. Projeler ortaya koyduk. Çünkü Bornovalıların talepleri ilk olarak sizlere gelir. O taleplerin gerçekleşmesi için de kurumsal çalışma yapmak gerekir. Projelerimiz sizlerden gelen talepler doğrultusunda hayat buluyor. 45 Mahalle muhtarımıza birlikte geçirdiğimiz 4 buçuk yılda yaptığımız çalışmalar için teşekkür ederim.” diye konuştu.

İnsan odaklı çalışma

Bornova Belediyesi olarak insan odaklı çalışmalar yaptıklarını da anlatan Başkan İduğ, pandemi ve depremi de hatırlatarak, “Bu süreçte tüm muhtarlarımızla birlikte çalışmalar yürüttük. 6 Şubat depreminde belediye olarak 4 bin 500 çadırı Çin’den getirerek deprem alanına ulaştırdık. 13 buçuk milyon insan mağdur oldu. Oralarda yaşanan sorunların çözülmesi daha uzun yıllar alacak. Bu nedenle de artık daha kalıcı çözümlere ihtiyaç var. Bornova Belediyesi olarak Birleşmiş  Milletler’in Cenevre’de düzenlediği toplantıya katıldık. Orada yaptığım sunum sonrası Malatya’ya bir heyet geldi. Onlarla alanı inceledik. Vatandaşlarımızın çadırlar yerine konteynere geçebilmeleri için 350 bin dolarlık destek vereceklerini bildirdiler.”diyerek bilgi verdi.

Hibya Haber Ajansı