WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

17 Ülkede Operasyon: 90 Firari Suçlu Türkiye'ye Getirildi

KIRMIZI BÜLTENLE ARANAN 42, ULUSAL SEVİYEDE ARANAN 48 SUÇLU TÜRKİYE'YE İADE EDİLDİ

17 Ülkede Operasyon: 90 Firari Suçlu Türkiye'ye Getirildi
Paylaş:

İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen uluslararası operasyonlar kapsamında, kırmızı bültenle aranan 42 ve ulusal seviyede aranan 48 olmak üzere toplam 90 firari suçlu yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Adalet Bakanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), İstihbarat, Narkotik Suçlarla Mücadele, Siber Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Terörle Mücadele (TEM) birimlerinin ortak çalışmaları sonucunda gerçekleştirilen operasyonlarda, yıllardır yurt dışında saklandıkları belirlenen firarilerin izine ulaşıldı.

Operasyonlar kapsamında Gürcistan'dan 58, Almanya'dan 12, Bulgaristan'dan 3, Yunanistan'dan 3, Hollanda'dan 2 ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 2 kişinin yanı sıra Avusturya, Belarus, İngiltere, İtalya, Japonya, Kırgızistan, Kuzey Makedonya, Moldova, Tayland ve Ukrayna'da yakalanan firariler de Türkiye'ye iade edildi.

Yetkililer, yakalanan şahıslar arasında organize suç örgütü üyeleri, uyuşturucu ticareti yapan suç örgütü mensupları ve çeşitli ağır suçlardan aranan kişilerin bulunduğunu belirtti.

Uluslararası güvenlik iş birliği kapsamında ilgili ülkelerin kolluk kuvvetleriyle yürütülen koordineli çalışmalar sonucunda gerçekleştirilen iadelerin, suç ve suçlularla mücadelede önemli bir başarı olduğu vurgulandı.

Yetkililer, haklarında yakalama kararı bulunan firari suçluların dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar adalet önüne çıkarılmaları için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Kırmızı Bültenle Aranan 42 Suçlu Yakalandı

Firari Suçlulara Dünyanın Dört Bir Yanında Operasyon

Organize Suç Örgütü Üyeleri ve Zehir Tacirleri Türkiye'ye İade Edildi

 

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.