WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Budrys: AB üyeliğine bir adım daha yaklaşıldı

Vilnius, 13 Haziran (Hibya)- Litvanya Dışişleri Bakanı Keştutis Budrys, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin Ukrayna ve Moldova ile üyelik müzakerelerinde ilk müzakere kümesinin açılması konusunda anlaşmaya vardığını duyurdu.

Budrys: AB üyeliğine bir adım daha yaklaşıldı
Paylaş:

Litvanya Dışişleri Bakanı Keştutis Budrys, AB üyesi ülkelerin Ukrayna ve Moldova ile üyelik müzakerelerinde anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Budrys, yaptığı açıklamada, "AB üyeliğine bir adım daha yaklaşıldı. AB üyesi ülkeler, Ukrayna ve Moldova ile ilk müzakere kümesinin açılması konusunda uzlaşmaya vardı" ifadelerini kullandı.

Söz konusu kararı, Ukrayna ve Moldova'nın AB üyeliği yolunda önemli bir dönüm noktası olarak nitelendiren Budrys, bunun aynı zamanda "genişleme sürecinin ilerlediğini gösteren güçlü bir mesaj" olduğunu belirtti.

Bir sonraki aşamanın pazartesi günü gerçekleştirilecek Hükümetlerarası Konferanslar olduğunu kaydeden Budrys, "Sıradaki durak Hükümetlerarası Konferanslar ve kalan tüm müzakere kümelerinin hızla açılmasıdır" dedi.

Ukrayna ve Moldova'nın reform çalışmalarını sürdürmesi gerektiğini vurgulayan Budrys, "İvme mevcut. Şimdi bunun üzerine inşa etme zamanı" ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.