Gerçekleşen Meclis Toplantısı’nda, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Zahit, Meclis Başkan Yardımcısı Bülent Aziz Bülbül, Meclis Üyeleri Serhat Gerger ve Metin Baydar gündem dışı birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından, olağan meclis toplantısına geçildi. 2023 Ekim Ayı Meclis Toplantısı, 2023 Eylül Ayı Meclis Kararı, Eylül Ayı Mizanı, Hesapları İnceleme Komisyonu Kararı ve Eylül Ayı Faaliyetleri, gündemiyle Meclis Başkan Yardımcısı Bülent Aziz Bülbül başkanlığında yapıldı.

Toplantı, Meclis Başkan Yardımcısı Bülent Aziz Bülbül’ün açılış konuşmasıyla başladı. Bülent Aziz Bülbül konuşmasında şunları kaydetti: 

“Sayın Başkan Vekili, Değerli Meclis Üyeleri, çoğunluğumuz sağlanmıştır. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 2023 Ekim Ayı olağan Meclis Toplantısı'na hoş geldiniz.

Hepinizi, şahsım ve Meclis Divanı adına saygıyla selamlıyor, Ekim Ayı Meclis Toplantımızı açıyorum.

Öncelikle geçtiğimiz günlerde Meclis Üyemiz Sayın Kadir Kılıçoğlu’nun vefat eden yengesine bir kez daha Allah’tan rahmet, aile ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Ayrıca, Meclis Üyemiz Sayın İbrahim Halil Çalışkan iş yoğunluğunu gerekçe göstererek meclis üyeliğinden istifa etmiş, yerine Meclis Üyesi olarak Sayın Hamza Polat aramıza katılmıştır. Sayın Çalışkan’a vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, Sayın Polat’a da görevinde başarılar diliyoruz.

Bununla birlikte, TOBB Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu 115 ülkenin odalarını çatısı altında toplayan Dünya Odalar Federasyonu Başkanlığı’na seçildi. Rıfat Başkan’ın ilgili göreve seçilmesini ülkemiz iş dünyası açısından önemli bir gelişme olarak buluyor, kendisini buradan tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Yine ben de, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını şiddetle kınıyor, Gazze halkına temel insani yardımların ulaştırılmanın tüm bölgesel ve uluslararası kamuoyunun görevi olduğunu belirtmek istiyorum. Yapılan saldırılarda vefat eden kardeşlerimize de Yüce Allah’tan rahmet, yararlılara acil şifalar diliyorum.