Proje ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri Alpu ilçesinde Porsuk Çayı kenarında bulunan 2 bin 240 metrekarelik alanda park yapım çalışması yürütüyor. Park içerisinde yeşil alanlar, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanı ve çatılı oturma elemanları bulunan alanlar yer alıyor.

Hazırlanan peyzaj projesi doğrultusunda gerekli alt yapı çalışmaları, sert zemin uygulamaları tamamlanırken bitki ve çim uygulama çalışmaları ise devam ediyor. Park alanında kent donatıları, çocuk oyun grubu, fitness aletleri ve 14 adet aydınlatma elemanlarının ise montajı yapılarak hazır hale getirildi.

Ayrıca yine Alpu ilçesinin hareketli bölgelerinden olan Porsuk Çayı kenarındaki Kurtuluş Caddesi ve Vatan Sokakta iki adet araç köprüsü ve korkuluk çalışması ise tamamlandı.  1. köprü çalışmasında 90 metre korkuluk, 13 adet ikili aydınlatma elemanı, 2. köprü çalışmasında 65 metre korkuluk, 6 adet aydınlatma elemanı montajı yapıldı. Porsuk kenarı korkuluk projesinde 183 adet korkuluk (655 mt) ve 38 adet aydınlatma elemanı montajı gerçekleştirildi.

İlçe sakinleri ilçeye kazandırılan park ve korkuluk yapımı çalışmaları nedeniyle Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve görevlilere teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı