Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, bugün düzenlenen basın toplantısında 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İş Birliği Forumu hakkında bilgi verdi.

Sözcü Mao, 17-18 Ekim günlerinde düzenlenen 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İş Birliği Forumu'na 151 ülke ve 41 uluslararası örgütten temsilciler dahil, 10 binden fazla kişinin katıldığını belirtti. Kuşak ve Yol İnisiyatifi’nin geniş kapsamlı etkisini yansıttığını vurgulayan sözcü, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin dünkü basın toplantısında, bu yılki forumun Kuşak ve Yol inşa sürecinde dayanışma, ortak kazanç ve gelişme temelinde önemli bir kilometre taşı olduğunu dile getirdiğini hatırlattı. Mao, forumun dünyaya dayanışma, iş birliği, açıklık ve ortak kazanç mesajı verdiğini söyledi.

Sözcü, değişim ve kaos dönemlerinde Kuşak ve Yol’un dünyaya sürekli olarak pozitif enerji ve istikrar kattığını, forumda varılan en önemli anlaşmanın yüksek kaliteli Kuşak ve Yol ortak inşasının yeni aşamasına geçilmesi olduğunu vurguladı. Yeni aşamada Kuşak ve Yol’un dünyaya daha fazla fırsat ve umut getireceğini ifade etti.

Sözcü, forumda belirlenen büyük hedefin, el birliği ile dünyanın modernleşmesini gerçekleştirmek olduğunu kaydetti. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in forumda, dünya ülkelerinin barışçıl gelişim, karşılıklı yarar sağlayan iş birliği ve ortak refahtan doğan dünyanın modernleşmesini gerçekleştirmek için birlikte çaba göstermeleri çağrısını hatırlatan Sözcü, Xi'nin Kuşak ve Yol ortak inşasına rehberlik ettiğini dile getirdi. Sözcü, bu yılki forumda 458 anlaşma imzalandığını ve bu rakamın 2. foruma kıyasla çok daha yüksek olduğunu belirtti.

Sözcü, forumun başarılı bir şekilde düzenlenmesinin, bir kez daha Çin’in Kuşak ve Yol ortak inşasını hızlandırma adımının doğruluğuna, farklı ülkelerin ortak inşaya olan güvenine ve ortak inşanın parlak geleceğine işaret ettiğini kaydetti. Sözcü, yeni aşamanın başlangıcında dünya ülkeleriyle birlikte yeni bir yolculuğa devam etmeye ve modernleşmiş, güzel bir geleceğe adım atmaya hazır olduklarını ifade etti.

Hibya Haber Ajansı