Başkan Beyazgül muhtarlık ziyaretleri kapsamında muhtarlıklara gelen vatandaşların da taleplerini dinleyerek onlarla yakından ilgilendi. Vatandaşlar da başta Halk Ekmek projesi olmak üzere yaptığı tüm hizmetlerden ötürü Başkan Beyazgül’e teşekkür etti.

 

Başkan Beyazgül muhtarlık ziyaretlerinin ardından 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği tarafından organize edilen programda Başkan Beyazgül ve Vali Şıldak merkez ve kırsal mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

 

19 Ekim Muhtar Günü münasebetiyle Türkiye’nin birçok noktasında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği muhtarlar onuruna verdiği yemekte kırsal ve merkezde görev yapan mahalle muhtarları aynı çatıda buluştu.

Programda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik etti.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, “ÇÖZÜLEMEYEN SORUNLARI ÇÖZDÜK”

 

Başkan Beyazgül, “Devlet kurumlarının, belediyelerimizin muhtarlarımızla koordineli olarak çalışmasının önemini çok iyi biliyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Şanlıurfa’nın çözülemeyen, yıllardır bekleyen sorunları olduğunu gördük. Süleymaniye’deki brikethane, Açıksu Caddesi, Kültür ve Turizm Yolu, Asya ve Osmanlı Mahalleleri gibi birçok sorunu geldiğimiz gibi çözdük. Muhtarlarımızın taleplerini de anında çözmek için muhtarlık bilgi sistemleri ve mobil sistemler kurduk. Sosyal yardımları artırdık. Göreve gelir gelmez ekonomiye sahip çıktık. İsrafı önledik o şekilde de sorunları çözelim istedik. Kırsalda da sorunlar vardı sadece bir yama ekibi vardı. Taleplere yetişmek imkânsızdı. 13 sistem kurarak şimdi biz muhtarlarımızı arayarak eksik bir yol var mı diye sormaya başladık. Belediyemiz çok güçlü bir belediye sadece bir yılda yaklaşık bin adet aracı belediyemize kazandırdık. Asfalt plenti, beton santrali, konkasörler, silindirler, sulama araçları aldık. Kırsalda yollarımızı yüzde doksan oranında tamamladık.” İfadelerine yer verdi.

 

BAŞKAN BEYAZGÜL, “BİRLEŞMİŞ MİLLETLER NE ZAMAN HAREKETE GEÇECEK”

 

İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulüm ve katliam ile ilgili de konuşan Başkan Beyazgül İsrail’in masum sivilleri, çocukları ve kadınları öldürdüğünü, hastane ve camileri bombalayarak bir savaş suçu işlediğine dikkati çekti. Birleşmiş Milletlere seslenen Başkan Beyazgül “Aç ve susuz bırakılan ve her gün ölümün pençesinde yaşamaya çalışan Filistin halkı için ne zaman harekete geçece

ksiniz” dedi.