Bakanlıktan yapılan açıklamada olayın kapsamlı bir şekilde soruşturulması ve faillerin adalet önüne çıkarılması talep edildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle:

"Gazze Şeridi'ndeki Al-Agli hastanesinde çok sayıda mağdurun raporlarıyla bağlantılı olarak Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, taraflardan herhangi birinin herhangi koşulda sağlık tesislerine veya kritik altyapıya sahip diğer sivil tesislere yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu vurguluyor. Bu trajedinin kapsamlı bir şekilde soruşturulmasını ve faillerin adalet önüne çıkarılmasını talep ediyoruz. Ayrıca silahlı çatışmanın taraflarını savaş kurallarına sıkı sıkıya uymaya ve uluslararası insancıl hukuk normlarına saygı göstermeye çağırıyoruz.

Ukraynalılar savaşın acısını derinden hissediyorlar. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyor, Al-Agli Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralılara acil şifalar diliyoruz. Çatışmanın her iki tarafında (hem İsrail hem de Filistin'de) sivil kayıpların daha fazla artmasını önlemek artık kritik önem taşıyor.

Orta Doğu barış sürecinin, bölgesel istikrar ve güvenliğin yeniden sağlanmasına yönelik çabaların yanı sıra İsrail ve Filistin'in barış içinde bir arada yaşaması yoluyla iki devlet ilkesinin uygulanmasına yönelik çabaların temeli olarak kalması gerektiğine olan inancımızı teyit ediyoruz."

 

Hibya Haber Ajansı