Özdağ açıklamasında,  "Bu ülkede Türkler’in yaşadığını ve Türkler’in de haklarının olduğunu ve Türk Milleti’ni Anayasadan çıkartamayacağınızı sizlere öğreteceğiz!

Bir süre önce sosyal medyada Türkiye’deki 13 milyon sığınmacı ve kaçak konusunda açıklamalar yapan 27 kişinin gözaltına alındığını söyleyen Ümit Özdağ,  "Bunlardan 8 tanesi tutuklandı. Bu 27 kişinin 3 tanesi yabancı uyrukluydu ve Türk Milleti aleyhine açıklamalar yapan kişiler oldukları söylendi. Diğerleri ise gazeteci veya vatandaş kimliği ile bu konuda rahatsızlığını dile getiren insanlardı. Sadece rahatsızlığını dile getirdiği için, burada gözaltına alınan iş kadını oldu ya da 2 veya 3 tane, sığınmacılar ilgili Tweet attığı için İzmir’den gece yarısı evinden alınıp yine sonra tehdit edilerek bir daha bu işlere girme diye Ankara’da sokağın ortasına araçsız bırakılan kadınlar oldu. Ve daha sonra 8 tane gazeteci birisi sanatçı tutuklandılar. Şu anda cezaevindeler. Bunun ardından evvelsi gün Serkan Kafkas alındı. Gazeteci arkadaşımızın içerisinde olduğu ve reklamcı 4 kişinin daha gözaltına alınması izledi. Hemen akşam saatlerinde aldılar. 4 günden beri içeride tutuyorlar ve hala değişik bahanelerle savcılığa sevk edilmediler. Bu açıkça kanunun kötüye kullanılması eziyet ve işkencedir bir şekilde." ifadelerine yer verdi.

"Şimdi yeni bir ortaçağa giriyoruz." açıklamasını yapan  Zafer Partisi Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel açıklamasında şunları söyledi:

"Şimdi yeni bir ortaçağa giriyoruz. Çünkü bakıyorsunuz hiçbir uluslararası hukuku tanımadan hatta savaş hukuku gözetmeden 2 milyon küsur insanı bir bölgeye hapsedip onları katletmeye başlayan bir İsrail’le karşılaşıyoruz. Filistinlileri aç susuz bırakarak bunu yapıyorlar. Dolayısıyla bu ortaçağdaki kuşatma yöntemidir. Ve bu arada tabi onları kayıtsız koşulsuz destekleyen ve hiçbir şekilde biraz durup düşünmeyi tavsiye bile etmeyen bırakın ateşkesi biraz durup düşünmeyi bile tavsiye etmeyen... Batılı birtakım devletlerde Batı uygarlığının yalnız ayağına değil beynine ve kalbine sığınıyorlar. "

Hibya Haber Ajansı