WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Bakan Bolat: İhracatçılarımızın yanında olmayı sürdürüyoruz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul Merter'de tekstil esnafını ziyaret ettikten sonra Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği (MESİAD) üyeleriyle düzenlenen sektör değerlendirme toplantısına katılarak, tekstil ve hazır giyim sektörünün küresel rekabet gücünü artırmaya yönelik destekleri kararlılıkla sürdüreceklerini bildirdi.

Bakan Bolat: İhracatçılarımızın yanında olmayı sürdürüyoruz
Paylaş:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul'da gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerine, tekstil ve hazır giyim sektörünün küresel başarılarına ve bakanlık tarafından sağlanan finansal destek paketlerine ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul programı kapsamındaki temaslarına ve MESİAD ile yapılan toplantıya değinen Bolat, "Üreticilerimiz, ihracatçılarımız ve çalışanlarımızla bir araya gelerek talep ve beklentilerini dinledik; ardından MESİAD üyelerimizle gerçekleştirdiğimiz Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Değerlendirme Toplantısında sektörümüzün mevcut durumunu, küresel gelişmeleri ve önümüzdeki döneme ilişkin yol haritamızı istişare ettik" dedi.

Sektörün Türkiye ekonomisi için taşıdığı stratejik değere ve küresel pazardaki yerine dikkat çeken Bolat, "Tekstil ve hazır giyim sektörü; üretim gücü, istihdama katkısı ve ihracat performansıyla Türkiye ekonomisinin stratejik sektörleri arasında yer almaya devam ediyor. Bugün 211 ülkeye ulaşan sektörümüz, dünya tekstil ve konfeksiyon ihracatında 7’nci sırada bulunurken, ülkemizin küresel pazarlardaki rekabet gücünü başarıyla temsil ediyor" ifadesini kullandı.

Bakanlığın yerli üreticiyi koruma hamlelerini ve bütçe artışlarını vurgulayan Bolat,
"Ticaret Bakanlığı olarak sektörümüzün rekabet gücünü korumak ve artırmak amacıyla gerekli tüm adımları atıyoruz. İplikten kumaşa, hazır giyimden deri ürünlerine kadar birçok alanda yerli üreticimizi koruyan tedbirleri kararlılıkla uygularken; dampingli ve haksız ithalata karşı da etkin mücadelemizi sürdürüyoruz” açıklamasını aptı.

Sektörde yürütülen TURQUALITY ve UR-GE projelerinin detaylarını paylaşan Bolat, "TURQUALITY, Marka Programı, UR-GE projeleri, fuar destekleri, yeşil dönüşüm destekleri ve e-ihracat teşvikleriyle firmalarımızın küresel pazarlardaki varlığını güçlendirmeye devam ediyoruz. Özellikle tekstil ve hazır giyim sektörümüzde 35 firmamızın 39 markası TURQUALITY kapsamında, 21 firmamızın 21 markası ise Marka Programı kapsamında desteklenmektedir. Ayrıca sektörde 100’ü aşkın UR-GE projesi tamamlanmış veya devam etmektedir" dedi.

Bakan Bolat, ihracatçıların finansmana erişimi ve istihdam desteklerine yönelik finansal enstrümanları sıralayarak "Finansmana ulaşma konusunda da ihracatçılarımızın yanında olmayı sürdürüyoruz. Türk Eximbank’ın 2026 yılı için 59 milyar dolarlık destek hedefi, İGE kefalet mekanizmaları, Türk Ticaret Bankası’nın finansman imkânları ve reeskont kredilerinde sağlanan avantajlarla üreticimizin ve ihracatçımızın yükünü hafifletiyoruz. Emek yoğun sektörlerimiz için çalışan başına verilen destekleri artırarak istihdamın korunmasına katkı sağlıyoruz” bilgisini verdi.

Çalışmaların kararlılıkla süreceğini vurgulayan Bolat, açıklamasını “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı vizyonuyla üreten, istihdam sağlayan ve ihracat yapan tüm sanayicilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Sektör temsilcilerimizin görüş ve önerilerini dikkate alarak tekstil ve hazır giyim sektörümüzü daha güçlü, daha rekabetçi ve daha yüksek katma değerli bir yapıya kavuşturmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” sözleriyle tamamladı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.