WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
EKONOMİ

BIST 100 günü satış baskısıyla tamamlarken bankacılık endeksi geriledi

İstanbul, 26 Haziran (Hibya) – İkon Menkul, BIST 100 endeksinin gün içi toparlanma denemelerine rağmen kapanışa doğru gelen satışlarla günü negatif bölgede tamamladığını açıkladı.

BIST 100 günü satış baskısıyla tamamlarken bankacılık endeksi geriledi
Paylaş:

İkon Menkul tarafından yayımlanan Günlük Analizler raporunda, endeksin gün içinde 14.583 seviyesine kadar yükselmesine rağmen kazanımlarını koruyamadığı ve günü yüzde 0,50 düşüşle 14.259 puandan kapattığı belirtildi. İşlem hacminin 188,0 milyar TL’ye yükselerek son günlere kıyasla belirgin artış gösterdiği ifade edildi.

Raporda, BIST 100’de 33 hissenin yükselirken 66 hissenin değer kaybettiği, bu görünümün satış baskısının geniş tabana yayıldığını gösterdiği aktarıldı.
Sektör bazında bankacılık endeksinin yüzde 3,76 düşüşle negatif ayrıştığı, holding endeksinin de yüzde 0,79 gerilediği kaydedildi. Buna karşılık teknoloji, bilişim ve ulaştırma tarafında sınırlı pozitif ayrışma görüldüğü belirtildi.

Yurt içi gelişmelerde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervlerine ve yabancı yatırımcı işlemlerine dikkat çekilerek, 19 Haziran haftasında brüt rezervlerin 5,1 milyar dolar artışla 157,2 milyar dolara yükseldiği, net rezervlerin ise 52 milyar dolar seviyesine çıktığı ifade edildi. Aynı haftada yabancı yatırımcıların 465,7 milyon dolarlık hisse senedi alımı yapmasının, beş haftalık satış serisinin ardından olumlu bir fon akışı sinyali verdiği aktarıldı.

Bültende, kısa vadeli görünümün temkinli seyrini koruduğu ancak endeksin 14.200 seviyesinden uzaklaşmaması, teknoloji ve ulaştırma hisselerindeki tepki denemeleri ve yabancı girişleriyle birlikte tamamen negatif bir tablo oluşmasının engellendiği belirtildi. Bugün için bankacılık hisselerinde satış baskısının seyri ve yüksek hacimli hisselerde tepki alımlarının kalıcılığının belirleyici olacağı ifade edildi.

Yurt dışı piyasalara ilişkin değerlendirmede ise Fed’in şahin duruşuna rağmen petrol fiyatlarındaki geri çekilmenin risk iştahını desteklediği, bunun enerji kaynaklı enflasyon baskılarının hafifleyebileceği algısını güçlendirdiği kaydedildi. Petrol fiyatlarındaki düşüşün havayolu, sanayi ve geniş piyasa hisselerine destek olurken enerji hisselerinde baskı yarattığı belirtildi. Buna karşılık güçlü dolar ve Fed’in eylül/aralık döneminde faiz artışı beklentilerinin altın fiyatlarını baskıladığı ifade edildi.

Teknoloji tarafında ise gözlerin kapanış sonrası açıklanacak Micron bilançosuna çevrildiği, bu verinin yapay zeka ve yarı iletken rallisinin devamı açısından haftanın en kritik testlerinden biri olarak izlendiği aktarıldı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EKONOMİ Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et ARD Bilişim'e sipariş

Akışın sonuna geldiniz.