6. Çin Uluslararası İthalat Fuarı’nın (CIIE) yaklaşmasıyla birlikte, çok uluslu şirketler en son teknolojik ürünlerini Çin’e getirmeye başladı. Bu ürünler arasında, yapay zekâ ile gerçekleştirilen ortopedi ameliyatlarına dair ekosistem, insan gözünden 100 milyon kat daha fazla ışık alabilen cam-seramikler gibi ilgi çekici ürünler bulunuyor. 

6. Uluslararası İthalat Fuarı, 5-10 Kasım tarihleri arasında Shanghai kentinde düzenlenecek. Fuar organizatörlerinin açıkladığına göre, CIIE’ye 128 ülke ve bölgeden 3 bin 400 şirketin katılması bekleniyor. Geçen yıl yapılan fuarda Çinli şirketler, yabancı katılımcılardan 73,5 milyar dolarlık mal ve hizmet alımı için anlaşma imzalamıştı. 

Fuar, dünya genelinde hükümet yetkililerini, iş çevrelerini, katılımcıları ve profesyonel alıcıları bir araya getiriyor ve iş yapmak, iş birliğini güçlendirmek ve dünya ekonomisinin ve ticaretin ortak refahını desteklemek için ülkeler ve bölgeler için yeni kanallar sağlıyor. 

CIIE, işletme, mal ve hizmet ticareti olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor. Mal ticareti bölümündeki altı sergi salonunda tüketici elektroniği ve gereçleri, otomobil, giyim, aksesuar ve tüketim ürünleri, gıda ve tarım ürünleri, tıbbi ekipman ve tıbbi bakım ürünlerinden oluşacak. Hizmet ticaret bölümünde ise turizm hizmetleri, gelişen teknolojiler, kültür & eğitim, yaratıcı tasarım ve hizmet dış kaynak bölümleri yer alacak. 

Hibya Haber Ajansı