Bulgaristan İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; “Ulusal Polis” Genel Müdürlüğü ve Plovdiv Bölge İçişleri Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekiplerinin yürüttüğü operasyon kapsamında şehir içi ve şehirlerarası yollarda kontroller yapıldı. Çalışmaların trafik güvenliğini artırmayı ve riskli sürüş davranışlarını azaltmayı amaçladığı belirtildi.
Denetimlerde alkollü araç kullanan ve ehliyetsiz sürücüler dahil olmak üzere çeşitli ihlaller tespit edilirken, toplam 202 tutanak düzenlendi. Emniyet kemeri kullanmama ve çocuk yolcu güvenliği ihlalleri de kayda geçti.
Operasyon kapsamında bazı sürücülere yaptırım uygulanırken, bir sürücünün tehlikeli sürüş davranışları nedeniyle aracı trafikten men edildi ve sürücü belgesine el konuldu.
Hibya Haber Ajansı

