WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

İsveç ve Polonya’dan 50 milyar kronluk denizaltı anlaşması

Stockholm, 29 Haziran (Hibya) – İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Polonya için İsveç yapımı üç adet A26 denizaltısının tedarikine yönelik kesin sözleşmenin imzalandığını duyurdu.

İsveç ve Polonya’dan 50 milyar kronluk denizaltı anlaşması
Paylaş:

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Polonya için İsveç yapımı üç adet A26 denizaltısının tedarikine yönelik kesin sözleşmenin imzalandığını duyurdu.

Kristersson, yaklaşık 50 milyar İsveç kronu değerindeki anlaşmanın hem İsveç hem de Polonya açısından tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Anlaşma kapsamında Polonya Donanması’nın NATO’nun en güçlü deniz kuvvetlerinden biri haline gelmesine katkı sağlanacağını ifade eden Kristersson, güçlü bir Polonya denizaltı filosunun Baltık Denizi’nde ve NATO genelinde güvenliği artıracağını vurguladı.

Projeyle birlikte Polonya’da 7 binden fazla yeni istihdam yaratılmasının beklendiğini kaydeden Kristersson, yüzlerce Polonyalı şirketin SAAB için alt yüklenici olarak görev alacağını ve şirketin Polonya’ya 100 milyon avroya kadar yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Denizaltıların ortak geliştirilmesinin iki ülkenin savunma sanayileri arasındaki iş birliğini daha da güçlendireceğini belirten Kristersson, İsveç’in Landskrona ve Karlskrona tersanelerinde de önemli sayıda yeni iş imkanı oluşturulacağını söyledi.

Anlaşmaya göre ilk A26 denizaltısının 2031 yılında Polonya’ya teslim edilmesi planlanırken, bu süre zarfında İsveç’in Polonya Donanması’na geçici kullanım amacıyla bir denizaltı kiralayacağı bildirildi.

Polonyalı denizcilerin eğitim sürecinin ise ağustos ayında başlayacağı açıklandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.