TCMB Faiz Kararı 26 Ekim'de açıklanacak. Beklentimiz politika faizinin 250 baz puan artışla %32,50'ye çıkacağı yönünde. TCMB tarafından atılan adımlarla KKM'den çıkışların hızlandığı bir dönemde TL mevduatlara da geçişler artıyor. Özellikle KKM faizinin politika faizinin altında verilebilme imkanının gelmesi jeopolitik gerginliklerin de eşliğinde risksiz getiri olarak %40'lara kadar dayanan (tasarruf sahibi bazında) mevduatları cazip kılıyor. Hem bankaları rahatlatmak hem de enflasyonun kontrol altına alınabilmesi açısından ortodoks hamlenin devam etmesini bekliyoruz. 2024 yılındaki OVP enflasyon beklentisinin %33 olması ile birlikte ekonomi yönetiminin 2024 için dezenflasyon sürecini de konuşması ile faiz artışlarında bir yavaşlama beklentisi söz konusu olabilir.

ECB Faiz Kararı Açıklanacak

Petrol fiyatlarının jeopolitik gerginlikler ile yükselmesi sonrasında faiz artırımları ile kontrol altına alınması beklenen enflasyonda tekrar yukarı yönlü hareket olma ihtimali yeniden fiyatlamalar arasına dahil oldu gözüküyor. Her ne kadar enflasyon endişesi olsa da Avrupa'da PMI verilerinin eşik değerin altında kalarak durağanlık sinyallerine devam etmesi ile birlikte ECB'den faiz artırımı beklemiyoruz.

Gerilim Artarak Devam Ediyor, Riskli Varlıklardan Çıkışlar Hızlanırken Güvenli Limanlara Geçiş Artıyor

İsrail ile Filistin arasındaki gerilim sürerken, ABD ardından İngiltere'de İsrail'e destek verdiğini açıkladı. Hamas'ın harekatı sonrası İsrail'in başlattığı hava saldırıları devam ediyor. Karşılıklı çatışmalar sürerken, sivillere de zarar gelmeye başlaması ile endişeler artmaya devam ediyor.İsrail, Gazze'ye kara harekatının yakın olduğu mesajı paylaştı. Gazze sınırındaki piyade birliklerini ziyaret eden İsrail Savunma Bakanı Gallant, askerlerden kara harekatı için talimata hazır olmalarını istedi. Jeopolitik gerginlikler riskli varlıklardan çıkışları hızlandırırken, güvenli limanlara geçişleri artırdı.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı