Türkiye'nin turizm ürünlerini ve hedef pazarlarını çeşitlendirmeyi turizm sezonunu 12 ay ve 81 ilimize yaymak amacıyla bakanlık olarak yurtdışına yoğun bir şekilde reklam ve PR çalışmaları yürüttüklerini belirten Bakan Ersoy, "Türkiyemizin turizm ürünlerini ve hedef pazarlarını çeşitlendirmeyi turizm sezonunu 12 ay ve 81 ilimize yaymak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı aracılığıyla yurtdışına yoğun bir şekilde reklam ve PR çalışmaları yürütüyoruz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda Google ile yaptığımız iş birliğinin ürünü olan Google Arts& Culture Türkiye platformunda ülkemizin dünyaya tanıtılması konusunda önemli bir küresel araç olarak görüyoruz." dedi.

Ersoy, Türkiye'nin 2022 yılında 712 noktada arkeolojik çalıştırma gerçekleştirerek dünyada birinci olduğunu hatırlatarak,  "2023 yılında ise bugün itibarıyla 650 noktada arkeolojik çalışmalara devam ediyoruz. Tarihinin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe ve Karahan Tepe dünya arkeolojik çevrelerinin yakından takip ettiği bir çalışma alanıdır. Tarih öncesine ışık tutan dünya ölçeğinde çok önemli keşiflerin yapıldığı taş tepeler projesi kapsamında 2023 yılında 9 arkeolojik alanda sürdürülen çalışmalarda son olarak geçtiğimiz günlerde insan ve hayvan heykellerine de ulaşıldı." ifadelerine yer verdi.

Tunceli Müzesi'nin kapılarını ziyaretçilere dijital olarak açılması ve Anadolu Medeniyet Müzesi ile Antalya Müzesi gibi önemli müzelerin tüm dünyadan ziyaretçilere sunulması konusunda ayrı bir heyecan duyduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün tanıtımını yaptığımız Türkiye’nin Google Arts& Culture platformunda 70’ten fazla hikayeye ek olarak 20 Müze ve Örenyeri ve 10 videodan oluşan seri yer alıyor. Cumhuriyetin 100. yılını kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde başta Cumhuriyet Müzesi olmak üzere platformda yer alan 20 Müze ve Ören yerimizin ayrıca Osmanlı Medeniyetinin Beyoğlu’ndaki en önemli mirasları arasında yer alan Galata Mevlevihanesi'nin tüm dünyaya tanıtılması Avrupa’nın en iyi 3 müzesinden birisi seçilen Tunceli Müzesinin kapılarını ziyaretçilere dijital olarak açılması Anadolu Medeniye Müzesi ve Antalya Müzesi gibi önemli müzelerimizin tüm dünyadan ziyaretçilere sunulması konusunda ayrı bir heyecan duyuyorum."

 

 

Hibya Haber Ajansı