Bağışıklığı güçlendirmeye yönelik inovatif ürünleriyle sektörüne öncülük eden Muratbey Gıda, geçtiğimiz yıl 2 ödül aldığı Feed the Future Ödül Töreni’nde bu yıl da D vitamini ile zenginleştirilmiş, whey protein ve prebiyotik içeren fonksiyonel peyniri Kaymaklı Plus ile kategorisinde birincilik ödülü aldı. Muratbey, sektördeki inovatif ve öncü kimliğini bu ödülle pekiştirdi.

Güvenilir Ürün Platformu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen II. Uluslararası Güvenilir Ürün Zirvesi ve Feed the Future Ödül Töreni, gıda ve tarım sektörü profesyonellerini, dünyanın önemli ülkelerinin yetkilileri ve potansiyel alıcılarını bir araya getirdi. 12 ülkeden gıda sektörüne yön veren isimlerin buluştuğu zirve, 16 Ekim'de 'El Ele' teması ile İstanbul'da Florya Crowne Plaza’da yapıldı. Açılışını Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, İSTİB Meclis Üyesi Işılay Reis Yorgun ve Güvenilir Ürün Platformu Başkanı Celal Toprak’ın yaptığı zirve kapsamında Feed the Future Ödülleri sahiplerini buldu. “Geleceği Besleyebilmek” mottosuyla yapılan Feed the Future Ödül Töreni’nde ürün güvenliği konusunda başarılı çalışmalarıyla tüketici sağlığına katkı sağlayan, inovatif bakış açısı ile sürdürülebilirliğe destek veren, kıt kaynakların kullanımı konusunda kendini sorumlu hissederek aksiyon alan kuruluşlara ve firmalara 33 farklı kategoride ödüller verildi.

Muratbey Feed the Future Ödülleri’nde art arda ödüller aldı

Muratbey, D vitamini ile zenginleştirilmiş Plus ürünleri ve Misto peynirle yer aldığı zirve kapsamında düzenlenen Feed the Future Ödül Töreni’nde Fonksiyonel Ürünler kategorisinde Kaymaklı D Plus Peyniri ile ödül aldı. Törende 364 başvuru arasından alanında uzman 108 jüri üyesi tarafından iki aşamalı değerlendirme sonucunda belirlenen tüketici sağlığına katkı sağlayan 52 ürün/proje ödül almaya hak kazandı. Muratbey, geçtiğimiz yılki Feed the Future Ödül Töreni’nde de Süt Ürünleri ve Çocuk Gıda kategorilerinde bağışıklığı destekleyen D vitaminli şekil şekil peyniri Misto ile iki ödül almıştı.

Zirvenin kariyer toplantıları kısmında Dr. Beyza Toksoy’un moderatörlüğünü üstlendiği panelde konuşan Muratbey Gıda İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Gülnur Uluğ, kariyerine yön vermek isteyenler genç girişimcilerle tecrübelerini ve bilgi birikimini paylaştı.

Muratbey, sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyor

Muratbey’in, bağışıklığı güçlendirmeye yönelik ürettiği peynirleriyle halk sağlığını korumak adına sektördeki öncü kimliğini ödüllerle pekiştirdiğini belirten Muratbey Gıda İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Gülnur Uluğ,  “Güvenli gıdaya olan talebin ve bağışıklığı güçlendirecek beslenme alışkanlıklarının büyük önem kazandığı günümüzde, bütün dünyada sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Tarım ve gıda alanında ülkemize önemli katkılar sağlanması hedeflenen zirvede, geçen yılki gibi yerimizi aldık. Kaymaklı Plus başta olmak üzere tüm D Plus peynirlerimiz ve çocukların favorisi Misto peynirle zirveye katıldık. Geçtiğimiz yıl, Misto peynirle “Süt Ürünleri” ve “Çocuk Gıda” kategorilerinde 2 ödül kazandığımız zirvede bu yıl da Kaymaklı D Plus peynirimiz ile ödül almaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz. 

Marka olarak yıllardır bünyemizde bulunan iki Ar-Ge merkezimizle halk sağlığına katkı sağlamak için çalışıyoruz. Ar-Ge çalışmalarımızın odağında zenginleştirilmiş ürünler var. Muratbey Plus alt markası ile sunduğumuz, bir sosyal sürdürülebilirlik projesi olarak da gördüğümüz ‘Zenginleştirilmiş Peynirler’ projesi kapsamındaki son ürünümüz Kaymaklı Plus. D vitamini, Prebiyotik ve whey (serum) protein içeriğiyle bağışıklık, kas gelişimi ve sindirim sistemlerine destek olan ve aynı zamanda az tuzlu olan Muratbey Plus Kaymaklı; özellikle spor yapanlar, çocuklar ve tüm sağlıklı beslenmek isteyenler için son derece değerli bir içeriğe sahip. Muratbey Plus Kaymaklı’nın 100 gramında 5 mcg D vitamini bulunuyor. TGK 'ye göre Muratbey Plus Kaymaklı’nın 100 gramı günlük kalsiyum ihtiyacınızın yüzde 88'ini ve fosfor ihtiyacınızın yüzde 93'ünü karşılamaya yetiyor. Muratbey; D vitaminiyle zenginleştirilmiş ürünleriyle gelecek nesillerin sağlıklı ve sürdürülebilir gıdalarla beslenmesi yönünde çalışmaya devam edecek. Bu konudaki çalışmalarımızda Feed the Future Ödüllerindeki başarımız da büyük bir motivasyon ve güç kaynağı olacak. Zirveyi düzenleyen ve emeği geçen herkese tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Son derece başarılı ve verimli bir zirve gerçekleştirildi. Zirvenin kariyer toplantılarında yeni mezunlarla, girişimcilerle bir araya geldik ve kariyer hayatlarına ışık tutmak amacıyla bilgi birikimlerimizi paylaştık. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine sektör temsilcileriyle ve yurt dışı misafirlerle bir araya gelerek potansiyelimizi daha da artıracak temaslar kurduk.” diye belirtti.

Muratbey Sosyal Medya Hesapları:

https://www.instagram.com/muratbeypeynir/

https://twitter.com/MuratbeyPeynir

https://www.facebook.com/MuratbeyPeynir

https://www.youtube.com/muratbeypeynir/

 

Hibya Haber Ajansı