HÜDA PAR'ın yeni İl Başkanı Faruk Polat "15 Ekim'de yaptığımız kongrede Sayın Emin Özaslan başkanımızdan bayrağımızı devraldık. Çok değerli Urfa halkımıza hizmet etmeye devam." diyerek İl Başkanlığı görev bayrağını devraldığını belirtti.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat "HÜDA PAR olarak bu hafta 'Özel Gündem' konumuz Gazze, Mescid-i Aksa ve Filistin'de yaşanan katliamlar" dedi.

Gazze'de şu anda bir insanlık dramı yaşandığını ifade eden Polat "Malumunuz İsrail, yıllardır işgal etmiş olduğu topraklarda hiçbir savaş hukuku tanımadan katliamlarına devam ediyor. Genç, yaşlı, çocuk, kadın demeden tüm sivil hedefleri hatta hastaneleri bombalıyor. Tamamen abluka altında olan Gazze'de şu anda bir insanlık dramı yaşanıyor" diyerek Gazze halkına yaşatılan insanlık dışı katliamlara dikkat çekti.

“Gazzeli kardeşlerimiz Çanakkale'de yanımızda oldular” diyen Polat, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizler Urfalılar, orada bu yaşanılan olaylara karşı duyarsız ve sessiz kalmadık, kalamayız. Nasıl ki, dün bizler ülke olarak çok zor günler geçirdik, Filistinli ve Gazzeli kardeşlerimiz Çanakkale'de bize koştu. Nasıl ki, yakın zamanda asrın büyük felaketi depremde Filistinli kardeşlerimizi ve Gazzeli kardeşlerimizi yardımlarıyla beraber yanımızda gördüysek. Bugün de ahde vefa göstererek bizler de Gazzeli kardeşlerimize el uzatmamız lazım" dedi.

Maddi ve manevi desteklerin sunulması için çağrıda bulunan Polat "Son olarak çağrımız; gönlü zengin, sofrası geniş her daim mazlumların yanında olan cömert Urfa halkı; gün ahde vefa günü, gün birlik ve beraber olma günü, gün mazlum Gazze halkına el uzatma günü. Haydi, hep beraber en yakın ulaşabileceğimiz yardım kuruluşlarına koşalım. Maddi ve manevi desteklerimizi sunalım. Yapacağınız tüm destek ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı