WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

İran’dan CENTCOM ve ABD’ye tepki

Tahran, 3 Temmuz (Hibya)-İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ve Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ve Washington’un Batı Asya politikalarını sert sözlerle eleştirdi.

İran’dan CENTCOM ve ABD’ye tepki
Paylaş:

İran Dışişleri Bakanı Seyyid Arakçi, CENTCOM'un  bölgedeki varlığına ilişkin yaptığı açıklamada, yabancı askeri müdahalelerin bölgeye güvenlik değil istikrarsızlık getirdiğini savundu.

Arakçi, bölgede kalıcı barışın ancak dış müdahaleler olmadan, kapsamlı ve kapsayıcı bir yaklaşımla sağlanabileceğini belirterek, İran Silahlı Kuvvetleri'nin yabancı güçlerin kendilerini dahi koruyamadığını gösterdiğini iddia etti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bekayi ise ABD'nin Batı Asya'da gerçek barış ve güvenliği önemsemediğini öne sürdü.

Bekayi, ABD'nin düzenlediği toplantıların bölgedeki istikrarsızlaştırıcı politikaları ve uluslararası hukuka aykırı eylemleri örtbas etmeye yönelik olduğunu savunarak, bölge ülkelerine ABD ve İsrail'in son askeri operasyonlarından gerekli dersleri çıkarmaları çağrısı yaptı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.