WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Başbağlar Katliamı'nın Üzerinden 33 Yıl Geçti: Acı Hâlâ İlk Günkü Gibi

Türkiye'nin hafızasında derin izler bırakan en acı olaylardan biri olan Başbağlar Katliamı'nın üzerinden 33 yıl geçti. Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 tarihinde gerçekleştirilen saldırıda, terör örgütü PKK tarafından 33 sivil vatandaş yaşamını yitirdi.

Başbağlar Katliamı'nın Üzerinden 33 Yıl Geçti: Acı Hâlâ İlk Günkü Gibi
Paylaş:

Edinilen bilgilere göre, ağır silahlarla köye giren teröristler, köy meydanında topladıkları vatandaşlara ateş açtı. Saldırıda 33 sivil hayatını kaybederken, çok sayıda ev, okul, cami ve diğer yapılar ateşe verilerek kullanılamaz hale getirildi. Katliam, Türkiye'nin en acı terör saldırılarından biri olarak tarihe geçti.

Aradan geçen 33 yıla rağmen Başbağlar'da yaşanan acı, hayatını kaybedenlerin yakınlarının ve tüm Türkiye'nin hafızasında tazeliğini koruyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da katliamda yaşamını yitiren vatandaşlar çeşitli anma programlarıyla dualarla ve saygıyla anıldı.

Başbağlar Katliamı, terörün sivilleri hedef alan yüzünü bir kez daha gözler önüne sererken, hayatını kaybeden 33 vatandaş rahmet ve minnetle yad edildi. Yetkililer ve vatandaşlar, terörün her türlüsüne karşı birlik ve beraberlik mesajı verirken, benzer acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Haber: Gazeteci İbrahim Uygur

 

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.