WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Fidan: Ankara Zirvesi NATO’nun geleceğine yön verecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da başlayacak NATO Zirvesi öncesinde yaptığı açıklamada, zirvede alınacak kararların yalnızca mevcut güvenlik sorunlarına yanıt vermekle kalmayacağını, önümüzdeki yıllarda Avrupa-Atlantik güvenlik ortamını da şekillendireceğini belirtti.

Fidan: Ankara Zirvesi NATO’nun geleceğine yön verecek
Paylaş:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da başlayacak NATO Zirvesi öncesinde yaptığı açıklamada, zirvede alınacak kararların yalnızca mevcut güvenlik sorunlarına yanıt vermekle kalmayacağını belirtti.

Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin NATO müttefiklerini tarihi önem taşıyan bir zirve için Ankara’da ağırlamaya hazır olduğunu ifade etti. Zirvenin, İttifak’ın geleceğini belirleyecek bir dönüm noktası olacağını vurgulayan Fidan, “Ankara’da alınacak kararlar yalnızca acil sorunları ele almakla kalmayacak, gelecek yılların Avrupa-Atlantik güvenlik ortamını da şekillendirecek.” dedi.

Kolektif savunmanın NATO’nun temelini oluşturmaya devam ettiğini kaydeden Fidan, stratejik ortamın hızla değiştiğine işaret ederek, tehditlerin artık çok alanlı, daha hızlı ve daha karmaşık hale geldiğini söyledi. Geleneksel ölçütlerin bu yeni gerçekliği yansıtmadığını belirten Fidan, “Artık önemli olan; konuşlandırılabilir kabiliyet, savunma sanayi kapasitesi ve operasyonel hazırlık seviyesidir.” ifadelerini kullandı.

Avrupa’nın savunmaya daha güçlü katkı sunmasının gerekli olduğunu dile getiren Fidan, savunma sanayi alanındaki iş birliğine getirilen kısıtlamaların verimliliği azalttığını ve krizlere müdahaleyi yavaşlattığını belirtti. Bu kısıtlamaların stratejik bir yük haline geldiğini vurgulayan Fidan, Avrupa’nın savunma girişimlerinin NATO’nun tüm müttefiklerini kapsayıcı olması gerektiğini ifade etti.

Fidan, asıl meselenin yalnızca tehditlere nasıl karşılık verileceği değil, iş birliğinin günümüzün güvenlik gerçeklerine uygun şekilde nasıl organize edileceği olduğunu belirterek, Ankara Zirvesi’nin İttifak’ın yapılarını karşı karşıya olduğu yeni dünya düzenine uyumlu hale getirmesi konusunda yol gösterici olacağını söyledi.

Türkiye’nin hedefinin daha uyumlu, daha güçlü ve daha dirençli bir NATO oluşturulmasına katkı sunmak olduğunu kaydeden Fidan, “Türkiye’nin amacı nettir: Daha bütünleşik, daha yetenekli ve daha dirençli bir İttifak.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.